Westerns på Filmstriben

Af Anonym (ikke efterprøvet)
10.08.16
Stream The Hateful Eight og andre westerns på Filmstriben

Stetson-hatte, seksløbere og vestens endeløse vidder - westerngenren er ærkeamerikansk, og dens ikonografi er i høj grad en del af den amerikanske selvforståelse.

Quentin Tarantino har fra starten af sin karriere været optaget af b-film, kitsch og genre, og det var således oplagt, da han i 2012 begik sin første western, Django Unchained.

Sidste år kom så næste bud på stammen: The Hateful Eight. Denne gang foregår handlingen i Wyomings sneklædte bjergregioner, et miljø der kan give associationer til Robert Altmans moderne "nord-western" McCabe & Mrs. Miller (1971).

Filmen er optaget i bredformat på 70mm film, hvilket giver en unik mulighed for at skildre den store hvide frontier. Ikke desto mindre er størstedelen af filmens handling henlagt til Minnie's Haberdashery og fungerer som et kammerspil. Der er altså ikke tale om nogen helt traditionel western, men ikke desto mindre en meget seværdig en af slagsen. Og nu kan den streames på Filmstriben!

Er du vild med genren har Filmstriben også en række andre klassiske westerns at byde på, bl.a. The searchers (1956), Rio Bravo (1958), The Magnificent Seven (1960), McCabe & Mrs. Miller (1971), Unforgiven (1992) og Dead Man (1995). Se hele udvalget via dette link.