eReolen har vundet Bibliotekernes Formidlingspris

Af Anonym (ikke efterprøvet)
25.01.19
eReolen, som er Folkebibliotekernes nationale ebog- og lydbogstjeneste, har vundet Bibliotekernes Formidlingspris 2018!

I går, torsdag, fik eReolen overrakt prisen af kulturminister Mette Bock, og eReolen kan nu kalde sig prisbelønnede kulturformidlere. Prisen uddeles til det bibliotek, som har gjort en særlig indsats for at formidle sine tilbud til borgerne. I år er der hele to vindere af prisen, og eReolen deler dermed prisen med Tønder Bibliotek, som også var værter for prisoverrækkelsen. 

Kulturminister Mette Bock sagde i sin tale:

”Jeg vil gerne rose både Tønder Kommunes Biblioteker og eReolen, som i dag vinder Bibliotekernes Formidlingspris. De har begge vist bredden i bibliotekernes tilbud, og at biblioteker stadig er vigtige og relevante mødesteder for brugerne – både når det handler om det fysiske og digitale rum. Det er meget prisværdigt".

"I Tønder har projektet ’Mens vi venter’ skabt meningsfulde møder mellem asylansøgere og borgerne i lokalområdet. Man har etableret demokraticaféer, besøg på rådhuset og ture til lokale seværdigheder, så asylansøgerne har fået et indblik i dansk kultur, litteratur, demokrati og dannelse. Samtidig er danske unge også blevet klogere på andre kulturer". 

"Bibliotekernes fælles digitale tjeneste, eReolen, stiller e-bøger og lydbøger gratis til rådighed for alle børn og voksne, men de har også gjort en kæmpe indsats for at formidle samtaler om bøger blandt læserne og samarbejdet med de lokale biblioteker."

Se et uddrag af eReolens formidling:

I forbindelse med prisoverrækkelsen har eReolen lavet et sammendrag af deres formidlingsindsats, som indeholder både grafisk materiale, videoer, web- og app-design, konferencer og foredrag samt en stor indsats på de sociale medier. Du kan se filmen og eReolens formidling på ereolen.dk

Læs mere:

Du kan læse mere om Bibliotekernes Formidlingspris og Kulturministeriets Pressemeddelelse ifbm prisen her

 

Aarhus Bibliotekerne ønsker både eReolen og Tønder Bibliotek stort tillykke med prisen.