Litteratur om det sårbare sind

25.09.23
I anledningen af Sindets Dag 2023, der i år har temaet ”børn og unges mentale sundhed” kigger vi nærmere på bøger til unge, der handler om alt det, der ellers kan være svært at sætte ord på.

Alle ved hvordan det føles at have ondt i maven eller i en arm eller et ben efter et styrt på cyklen. Men når det er indeni, at noget gør ondt, kan det være svært at sætte ord på. Skønlitteraturen har en vidunderlig evne til at hjælpe med at sætte ord på det, der ellers kan være svært. Hvis man læser om nogle, der har det på samme måde som en selv, kan det vække genkendelse og mindske følelsen af ensomhed og måske danne grobund for de samtaler, der er så vigtige at have.

Sindets Dag 2023

Har du lyst, kan du deltage, når Sindets Dag markeres i Aarhus på Dokk1. Programmet byder på koncert, livshistoriefortællinger, samtale mellem fagpersoner og en humoristisk peptalk. Dagen igennem er informationsstande åbne. Her står foreninger klar til at fortælle om aktiviteter, tilbud og fællesskaber i Aarhus. Læs mere og se programmet for dagen ved at klikke her

Materialer