Hvad læser din lokalpolitiker? - Jakob Søgaard Clausen / Dansk Folkeparti

11.10.21
Spidskandidat Jakob Søgaard Clausen anbefaler bøger og film.

Kommunalvalget nærmer sig!

16. november skal vi stemme om pladserne i Aarhus Byråd. Valgkampen er gået ind, og politikerne fortæller om deres politiske ambitioner.
Men som bibliotekarer er vi lige så nysgerrige efter at vide: Hvilke bøger læser de?

Vi har spurgt en række Aarhus-politikere fra byrådets nuværende syv partier om, hvilke bøger/film/serier/podcasts, der har gjort indtryk på dem – og måske endda påvirket deres politiske holdninger eller syn på samfundet.

Her kan du læse svarene fra JAKOB SØGAARD CLAUSEN, som er spidskandidat til Aarhus Byråd for Dansk Folkeparti.

En bog, der har overrasket mig:

“Fear: Trump in the White House” af Bob Woodward. Bogen handler om valget af Trump som præsident og den første del af hans præsidentperiode. Den giver et indblik i, hvor kaotisk det hele var - og hvordan det også kom bag på Trump og hans team, at valget endte, som det gjorde. Bogen har overrasket mig, fordi jeg synes, det er utroligt, at man kan gribe ud efter magten – og få den – og så ikke være bedre forberedt. Lån bogen her.

En film, der både har gjort mig indigneret og givet mig håb:

Dokumentarfilmen “David Attenborough: A Life on Our Planet”. Det er ikke så længe siden, at jeg har set den, men den har virkelig gjort indtryk på mig og er en klar anbefaling værd. Dokumentaren er bygget op med storslåede naturoptagelser, men også tørre fakta sammen med Attenboroughs egen oplevelse af, hvordan menneskets tilstedeværelse de seneste årtier i den grad påvirker hele klodens natur og dyreliv. Men dokumentaren har også fokus på, hvordan vi kan gøre det bedre og undgå, at natur- og dyreliv uddør. Det giver håb for fremtiden. Se filmen på Netflix her (kræver abonnement)

En bog, der både har bekræftet en forestilling, jeg havde – gjort mig i tvivl eller fået mig til at skifte mening om noget – påvirket mit syn på verden – fået mig til at forstå noget eller nogen, jeg slet ikke kunne sætte mig ind i før og – og givet mig lyst til at gå ind i politik / lyst til at kæmpe videre:

”Fordi jeg var nødt til det” af Pia Kjærsgaard. Jeg havde den med i ryksækken i 2013, da jeg var på backpacking i Kina. Dengang havde jeg kun været medlem af Dansk Folkeparti et par år, men var ikke særlig aktiv. Pias fortælling om hendes kamp for Danmark kombineret med at opleve et land som Kina, der på så mange parametre er anderledes end Danmark, inspirerede mig til at kæmpe for Danmark – og blive mere aktiv i Dansk Folkeparti. Lån bogen her.

Her kan du læse de andre politikeres svar - og se alle Aarhus Bibliotekernes valgarrangementer.