Hvad læser din lokalpolitiker? - Christian Budde / Venstre

11.10.21
Borgmesterkandidat Christian Budde anbefaler bøger.

Kommunalvalget nærmer sig!

16. november skal vi stemme om pladserne i Aarhus Byråd. Valgkampen er gået ind, og politikerne fortæller om deres politiske ambitioner.
Men som bibliotekarer er vi lige så nysgerrige efter at vide: Hvilke bøger læser de?

Vi har spurgt en række Aarhus-politikere fra byrådets nuværende syv partier om, hvilke bøger/film/serier/podcasts, der har gjort indtryk på dem – og måske endda påvirket deres politiske holdninger eller syn på samfundet.

Her kan du læse svarene fra CHRISTIAN BUDDE, som er borgmesterkandidat og politisk leder for Venstre i Aarhus Kommune.

En bog, der har påvirket mit syn på verden:

Jeg har tre børn i alderen 4-12 år, og de har alle tre fået Jakob Martin Strids skøre og vidunderlige fantasi-univers ind med modermælken som godnathistorier. Her kan jeg stadigvæk tage mig selv i at grine højlydt og drømme mig op i en rumraket med Lille Frø eller ud at sejle i en stor grøn pære, mens min yngste sidder med store øjne og drømmer med. Den evne til at slippe fantasien løs og have en fælles fortælling, som man kan bygge op og genbesøge sammen, den sætter jeg meget stor pris på. På den måde har Strid inviteret min familie på magiske eventyr og gjort verden større. Den inspiration prøver jeg at tage med, når jeg selv går ud i verden med en politisk kasket. Det er vigtigt at turde tænke vildt og utraditionelt, og gode fortællinger samler mennesker og giver os troen på at vi kan mere, end hvad vi måske går og tror. Lån "Den utrolige historie om den kæmpestore pære".

En bog, der har fået mig til at forstå noget eller nogen, jeg slet ikke kunne sætte mig ind i før:

Min gode barndomsven Mikkel Mosen udgav i 2019 bogen ”Ud af slumreland”, hvor han modigt sætter ord på livet som moderne mand, der ofte sidder fanget i hverdagens hamsterhjul med madpakker, vasketøj, en kone man glemmer at kysse nok og i det hele taget en række uforløste drømme og længsel efter noget andet. Den bog ramte mig dybt og medvirkede til at jeg selv besluttede mig for at tage ’springet’ fra mit gode job som chefkonsulent til at vove mig ud på det helt dybe vand, som ulønnet borgmesterkandidat i Danmarks 2. største by. Jeg realiserer lige nu min politiske drøm på vej ”Ud af slumreland”. Lån bogen her.

En bog, der har givet mig lyst til at gå ind i politik / lyst til at kæmpe videre:

Da jeg læste ”Trump” af Michael D´Antonio, hvor han hudløst ærligt beskriver Donald Trumps liv, opvækst og politiske DNA, blev jeg både rystet og bekræftet. Rystet ift. hvor kynisk det politiske magtspil også kan være, og hvor mange mennesker, der efterlades tilbage som brugte trædesten i rejsen mod en politisk topkarriere. Men også bekræftet i, at målrettethed og høje ambitioner kan bringe dig meget, meget længere end det, som dit umiddelbare talent rent faktisk tilsiger. På den måde kan man faktisk godt bruge Trump som en slags rollemodel, alene når det kommer til mandens ukuelige målrettethed og selvtillid :-) Lån bogen her.

Her kan du læse de andre politikeres svar - og se alle Aarhus Bibliotekernes valgarrangementer.