Boganbefaling: Ramt af ingenting af Ida Jessen

17.05.16
Jeg læser mange bøger, og jeg vil løbende dele lidt ud af mine læseerfaringer – som inspiration til din næste læseoplevelse.

Kort om bogens handling

Bogen handler om tiden efter et kærlighedsforholds afslutning, som det også lyder i bagsideteksten. Genren bliver betegnet som ”en glemmebog”, og indholdet kredser også meget om glemslen. Kort sagt handler (eller ikke-handler) fortællingen om ingenting. Det, der alligevel gør den til en spændende læseoplevelse, er sproget. Ida Jessen skaber nogle små indblik i en tilværelse, der tilsyneladende har mistet al mening.

Desuden er sidehistorierne, bemærkningerne om andres tilværelse især interessante, som eksemplet her viser:

”Og nu, en efterårsdag, er solen tilbage. Her er en uendelighed af diset lys i skoven og over Flommen, hvor tungt kødkvæg går og æder sig igennem deres dage. Det er den tid, hvor skov og eng og lys arbejder nedad. Selv køernes klove synker i for hver møjsommeligt svuppende skridt, de tager.”

Der efterfølgende kobles til jegets eget liv, stemningen i sindet og opgivelsen af den nuværende tilværelse.

 

Hvorfor skal du læse den?

Du skal især læse den for sproget, eller hvis du selv har oplevet et brud på kærligheden. Der er en nøgternhed i betragtningerne, som gør fortællingen interessant, selvom den øjensynligt ikke handler om specielt meget.

 

Målgruppe

Det er en bog, der potentielt kan have mange læsere, men nogle skal måske lige vænne sig til den ordknappe stil.

 

Info om bogen

Ramt af ingenting, Ida Jessen, Gyldendal, 67 sider, 2012

Materialer