Boganbefaling: Koordinater af Amalie Laulund Trudsø

Af Anonym (ikke efterprøvet)
19.04.16
Jeg læser mange bøger, og jeg vil løbende dele lidt ud af mine læseerfaringer – som inspiration til din næste læseoplevelse.

Kort om bogens handling

Bogens handling er bundet op på 60 små afsnit, der alle bærer et københavnsk gadenavn. Vi følger jeget gennem ’det at flytte hjemmefra’, kæresteskift og en voksende kærlighed til den nye by. Fortællingerne bliver trukket rundt som koordinater, og fortællingen bliver på den måde et kort over jegets liv.

Sproget er let, og man fornemmer forårsfornemmelserne vokse frem, samtidig med, at der også lurer nogle mere alvorlige sider af tilværelsen under overfladen. Den kontrast kan man for eksempel se i de følgende uddrag:

”Delfingade, Elsdyrsgade, Vildandegade eller Krokodillegade, er det ikke helt vidunderlige navne. Det er, som om stanken fra fortidens rendestene hænger fast, ikke længere som lugt, men som et særligt skær over husrrækkerne. Som lys: den måde, det falder på her.”

”Måske er det en scene i en film, da jeg kører fra Tomsgårdsvej i en taxa helt svinet i ansigtet af mascara og helt åndssvag i sjælen af sorg. Det regner. Chaufføren kan ikke finde vej.”

 

Hvorfor skal du læse den?

Du skal læse den, hvis du gerne vil have en personlig fortælling om, hvad der sker, når man flytter til en stor by. De konkrete nedslag er med til at give fortællingen et fast holdepunkt, også for læsere der ikke kender København.

 

Målgruppe

Det er en fordel, hvis man interesserer sig for storbyens problematikker. Og det er især en udgivelse, der henvender sig til læsere af den mere smalle litteratur.

 

Info om bogen

Amalie Laulund Trudsø, Koordinater, Rosinante, 2012

 

Lidt om mig

Daniel Boysen, litteraturformidler hos Dokk1, forfatter, uddannet cand. mag. i Nordisk sprog og litteratur fra Aarhus Universitet.

Materialer