Boganbefaling: Jetlag af Henrik Nordbrandt

Af Anonym (ikke efterprøvet)
07.06.16
Jeg læser mange bøger, og jeg vil løbende dele lidt ud af mine læseerfaringer – som inspiration til din næste læseoplevelse.

Kort om bogens handling

Digtsamlingen tager udgangspunkt i det at flyve; både hvad angår angst og frustration. Det er noget, man næsten ikke kan slippe udenom, og når først man flyver kan man ikke slippe ud. Derfor sammenligner Nordbrandt også flyet med et fængsel.

Hvad der kan virke tungt og måske en smule skræmmende, bliver alligevel sjovt og opløftende, samtidigt med at det nordbrandske bid også viser sig, fordi han benytter sig af ironien som virkemiddel. På én gang er digtene lettilgængelige og utilnærmelige – som kun Nordbrandt kan skrive dem.

”I tre måneder boede jeg/ i en Boeing/ i det vidunderlige land/ Costa Rica./ Nu kredser maskinen/ over det frastødende/ mørke sted/ hvor disse ord kommer fra/ og hvortil de skal tilbage/ og gentage sig selv/ og høre sig selv gentaget./ Giv mig et nyt sprog/ så jeg kan falde ned/ i mit hjem” uddrag fra bogen

 

Hvorfor skal du læse den?

Hvis du holder af at læse lyrik, er samlingen noget for dig. Den er næsten et must. Jeg stoppede op på gaden, da jeg begyndte at læse i den, fordi digtene med det samme fangede mig.

 

Målgruppe

Kan læses af en bred målgruppe.

 

Info om bogen

Jetlag, digte, Henrik Nordbrandt, illustreret af Tal R, Brøndum, 2015

 

Foto: Leif Tuxen

Materialer