Bibliotekaren anbefaler

Af Anonym (ikke efterprøvet)
27.11.17
Daniel Boysen, litteraturformidler på Dokk1, elsker at overrasket af poetiske billeder og fortællinger, der eksperimenterer.

Hjerneskælv af Zenia Johnsen

"En roman som er et poetisk dyk ned i en rystet hjerne. Hvordan alt omkring skælver: Sprog, relationer, verden. De små fotografier væver sig ind i ordene. Det kan jeg godt lide. Der er også en helt særlig humor i sproget, som gør det til en sammensat læseoplevelse."


Melankoliens fysik af Georgi Gospodinov

"Det er en af de bedste bøger, jeg har læst i mange år. Svimlende og en smule vanvittig - skrevet med stor fortællelyst. Romanen handler bl.a. om et jeg, der kan blive til andre gennem deres minder, opleve verden i forskellige tider og tage form som andre væsner. Med andre ord om at søge oprindelsen af fx melankolien."


Efter mørkets frembrud af Antoine Choplin

"Romanen giver et knivskarpt indblik i en verden, der på mange måder ikke længere eksisterer. Den viser, hvordan en vedvarende ulykke, kan påvirke flere generationer. Atomulykken ikke enkeltstående, men fortsætter og spredes med vinden, lægger sig i støvet og sætter sig i sindet. I forlængelse af ulykken er de mesterlige psykologiske skildringer, der giver et interessant indblik i, hvad sorg og desperation kan gøre ved mennesker."

 

Har du lyst til flere anbefalinger fra vores læseglade bibliotekarer? Så klik her.

Materialer