Kvinde står ved køkkenbordet og lytter til en lydbog

8 klassikere til sommerferien

20.06.22
Lydbøger og ferie er den perfekte kombination, også hvis du har et mål om at få læst flere klassikere. Her får du et bud på 8 bøger, som er værd at lytte til.

Den farlige alder af Karin Michaëlis
Indlæst af Tina Kruse Andersen, 3 t., 16 min.
Michaëlis var forud for sin tid i skildringen af pigers og kvinders psykologi og seksualitet, og denne roman fra 1910 er et væsentligt bidrag til datidens gryende kvindedebat. Om Elsie Lindtner , som i 40-års alderen bryder ud af sit ægteskab og isolerer sig for i breve og dagbøger at reflektere over overgangsårene.

Stoner af John Williams
Indlæst af Jesper Bøllehuus, 10 t., 36 min.
Gribende roman om husmandssønnen William Stoner fra Missouri, USA, som i 1910 bliver sendt på landbrugsskole men vælger litteraturens verden og bliver universitetslærer. Først udgivet i 1965, og siden genudgivet i 2006, hvorefter mange verden over fik øjnene op for romanen, som nu er en international bestseller.

Alt falder fra hinanden af Chinua Achebe
Indlæst af Torben Sekov, 5 t., 49 min.
Denne roman fra 1958 handler om det nuværende Nigerias kolonisering i slutningen af 1800-tallet, som det opleves af en mand af Ibo-stammen, hvis traditionelle livsform er dømt til undergang efter englændernes indtrængen. 

Doktor Zjivago af Boris Pasternak
Indlæst af Paul Becker, 20 t., 29 min.
En storladen og dramatisk kærlighedshistorie, der foregår under Den Russiske Revolution. Om en mand og hans skæbne, hans kærlighedsoplevelser, sejre og nederlag i Rusland i tiden 1900-1930.

Dræb ikke en sangfugl af Harper Lee
Indlæst af Karin Rørbech, 12 t., 47 min.
Den lille sydstatsby Maycomb er fyldt med fordomme, vold og hykleri. Da byens sagfører, Atticus Finch, påtager sig forsvaret af en sort mand, anklaget for at have voldtaget en hvid kvinde, får det store konsekvenser. Gennem niårige Scout Finch udforsker Harper Lee med hjertevarm humor de voksnes irrationelle holdning til race og samfundsklasse i 1930’ernes Alabama.

Misery af Stephen King
Indlæst af Pernille Lyneborg, 11 t., 26 min.
Moderne horrorklassiker om forfatteren Paul Sheldon, som efter en bilulykke bliver fundet af sygeplejersken Annie Wilkes. Paul har slået hendes yndlingsromanfigur ihjel i sin seneste bog, og Annie har en plan for at vække Misery til live igen, og anspore Paul til at skrive. En nål. En økse. Og hvis det ikke er nok, må hun gribe til skrappere midler..

Sangen for livet af Jørn Riel
Indlæst af Paul Becker, 16 t., 4 min.
Storslået grønlandsk slægtssaga fra de tidligste tider til i dag, hvor båndene i slægtsfølgen knyttes i et mylder af fortællinger gennem et årtusinde.

Et lille liv af Hanya Yanagihara
Indlæst af Morten Thunbo, 33 t., 16 min.
Moderne klassiker om venskabet mellem de fire unge mænd Jude, JB, Willem og Malcolm, der møder hinanden på college. En knugende fortælling, der langsomt optrævler Judes hårde og brutale opvækst.

Materialer