Småt, men stærkt – en samtale med plads til eftertænksomhed

15.08.23
Et lille arrangement kan være en særlig oplevelse. Sådan et var ”At kæmpe i et fremmed land – mød syrienskrigeren Tommy Mørck”.

Under flygtningekrisen i 2015 tog Tommy Mørck til Syrien for at hjælpe en lokal NGO - men endte i væbnet kamp mod Islamisk Stat som en del af den kurdiske milits YPG. Senere blev han landskendt, da Højesteret dømte ham til seks måneders ubetinget fængsel.

Den 5. maj ´22 fik Gellerup Bibliotek besøg af Tommy Mørck sammen med Bue Nielsen, som har indlæst lydbogen "Heval Bakûr" om Tommys oplevelser i Syrien. Til arrangementet læste Bue op fra bogen, Tommy fortalte om sine oplevelser, og publikum kunne stille spørgsmål.

Og det var kun en lille flok, der mødte op på Gellerup Bibliotek denne aften. Men det gjorde til gengæld noget godt for samtalens karakter. Det blev nemlig i høj grad en samtale – mere end et foredrag.

Vi sad tæt, der blev lyttet intenst, og den nærværende stemning gav folk mod på at bidrage med deres egne spørgsmål og perspektiver. Der var også bedre tid til at folde spørgsmålene ud og gå i dybden, end der ville have været, hvis vi havde siddet i en stor sal.

Som arrangør håber man altid, at så mange som muligt får øje på ens arrangement. Men denne aften var en påmindelse om, at et lille arrangement kan være både stærkt og meningsfuldt.

Tak for samtalen!