Skaberlyst på Dokk1 siden 2015

I slutningen af April fejrer vi skaberlyst og skaberkultur når vi slår dørene op for Aarhus Maker Faire 2024 på Dokk1. Maker Faire er et familievenligt event for videbegærlige i alle aldre.

27. og 28. april fylder vi huset med stande og workshops, det bliver kreativt, det bliver skørt og det bliver nørdet. Vi får blandt andet besøg af verdens største lavalampe, en stor elektronisk hummer – og så skal vi bygge katapulter med youtube-fænomenet Johannes Matzen. I low-tech afdelingen har du mulighed for at prøve at smede, lave keramikhuse, reparere med broderi og meget mere!

Programmet er under løbende udvikling, men vi kan allerede nu godt love at der bliver noget for de fleste. Nogle workshops kræver tilmelding - dem kan du se her

De forskellige skabere offentliggøres løbende, blandt andet på vores instagram. Du kan også følge med på vores hjemmeside.

Maker Faire blev afholdt første gang på Dokk1 i 2014, dengang under navnet Mini Maker Faire. Ambitionerne er vokset undervejs, og sidste år afprøvede vi for første gang at forlænge formatet med en dag kun for skoleelever – Skole Maker Faire.

Aarhus Maker Faire arrangeres af Aarhus Bibliotekerne i samarbejde med hackerspacet Open Space Aarhus (OSAA) og den internationale maker-organisation MAKE.

Hvorfor hedder det Maker Faire?

Maker Faire er et internationalt fænomen, og kommer fra den amerikanske organisation MAKE som licenserer begivenheden til Dokk1. Selve ordet ”maker” oversættes bedst til skaber på dansk, og dækker altså over de folk der selv laver ting. Begrebet mødes også når vi taler om makerspaces og makerlabs, som er de værksteder skoler og kulturhuse indretter med 3d printere, laserskærere og lignende.  Maker Faire er dog meget mere end 3d print – vi fejrer både high-tech, low-tech og no tech.

Materialer