Vær med i Det Hemmelige Selskab for Historie

Nu er der mulighed for at være sammen om historien. I efteråret kan du på Åby Bibliotek deltage i en række møder, hvor vi taler om det, der ændrede verdens gang. Oplægsholdere fra forskellige museer varmer samtalen op.
Som en særlig aktivitet i forbindelse med ”Bibliotekernes festival for historie” kan du blive medlem af Det Hemmelige Selskab. 
Det Hemmelige Selskab for Historie mødes tre gange i løbet af efteråret på Åby Bibliotek og taler om begivenheder, der har ændret verdens gang. Der vil være oplæg fra forskere og historikere, der bliver streamet fra et sted i Danmark.
 
Desuden er gruppen særligt inviteret til den historiske festivals hoveddag, lørdag den 25. november 2023. Til denne afslutning vil der være livestreamede samtaler, debat i salen og oplæg fra Museum Ovartaci. 
Det Hemmelige Selskab kommer til at handle om historie og samvær, og derfor er der ikke noget, du skal forberede for at være med. 

Hvornår er det?

Tors, 21. september 2023, kl. 16.30 – 18.00
Fattiggården og dens skæbner v/ historiker og museumsleder Sarah Smed, Danmarks Forsorgsmuseum. 
Om Nordens bedst bevarede fattiggård og dens skæbner. Hør om Kaptajn Hallas, "Fattiggårdens Skræk" og Marie, der blev afleveret af politiet en vinterdag, da hun blot var 11 år. 

Tors, 12. oktober 2023, kl. 16.30 – 18.00
Samtaler om Den Kolde Krig - før, nu og i fremtiden? v/ Museumsleder ved Koldkrigsmuseum Langelandsfort, Peer Henrik Hansen, ph.d.

Torsdag d.16 november 2023, kl. 16.30 – 18.00
Ungdomsoprør og Rødstrømper v/ Jytte Nielsen, informationsspecialist i kønsforskning på Det Kongelige Bibliotek
Vi taler om tresserne. Få historierne om forkæmperne for frivilligt moderskab, om illegale aborter, svangerskabskommissionerne.   

TILMELDING: Hvis du tænker Det Hemmelige Selskab kunne være noget for dig, så skriv til Emma på abeem@aarhus.dk
Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.