Vær kreativ og få en Michelin-stjerne i dit eget køkken

16.09.21
Danske gourmet-kokke blev endnu engang tilgodeset, da Michelinstjernerne blev uddelt i mandags. Du kan også blive en stjerne i dit eget køkken!

Igen i år blev flere danske kokke og deres restauranter belønnet for deres anstrengelser. Listen, over hvem der blev tildelt Michelin-stjerner, er lang og igen i år blev også restauranter udenfor hovedstaden tilgodeset. I Aarhus er både Substans, Domestic, Frederikshøj og Gastromé nu indehavere af en Michelin-stjerne. Flere restauranter fik desuden tildelt den nye Femkløverpris for bæredygtighed. Blandt andre Domestic i Aarhus.

Stort tillykke til de dygtige kokke.

Madkunst med farver og æstetik, hvor der kræses for alle sanser, kan vi alle lære af. 

Nogen får en Michelin-stjerne, og andre får måske bare fornøjelsen ved at være kreativ i køkkenet.

Savner du inspiration til din egen madlavning derhjemme, så kig med på boglisten nedenfor. Måske du og din madlavning også er på vej mod stjernerne?

Se her, hvilke danske restauranter der modtog årets michelinstjerner

Fakta: Michelinguidens historie

Den første udgave af Guide Michelin udkom allerede i år 1900. Den udkom på initiativ fra dækproducenten Michelin, der ønskede at de franske bilejere kom ud på vejene - hvor de sled deres dæk, så de skulle købe nye.

De første danske Michelin-stjerner blev uddelt i 1983. Her fik La Cocotte og Kong Hans' Kælder en stjerne hver. Kong Hans' Kælder er den dag i dag stadig en del af Michelin-guiden.

Geranium fik i 2016 - som den første danske restaurant nogensinde - de maksimale tre stjerner.

I 2015 fik Frederikshøj i Aarhus som den første restaurant uden for København en Michelin-stjerne.

I alt har Danmark 38 Michelin-stjerner fordelt på 27 restauranter – det er tre stjerner mere end sidste år fordelt på én restaurant mere.

Fakta: Det betyder Michelin-stjernerne

Restauranter med en Michelin-stjerne er blevet fundet værdige af guidens inspektører. Det er ofte mennesker, der har flere års erfaring fra restaurant- eller hotelskoler samt flere års erfaring fra branchen. Dertil kommer et halvt års intern uddannelse, hvor man lærer, hvordan maden skal bedømmes.

Michelinguiden vurderer mad efter fem kriterier: Råvarernes kvalitet, "håndværket", "personligheden", hvad man får for sine penge og kvalitet over tid - at restaurantoplevelsen er lige fantastisk uanset hvornår man besøger den.

En bedømmelse kan resultere i ingen, én, to eller tre stjerner. Stjernerne er udtryk for at restauranten er:

    1 stjerne: "en rigtig god restaurant i sin kategori"
    2 stjerner: "en omvej værd"
    3 stjerner: "værd at rejse efter"

 

Materialer