Noget der ligner: "Ringenes Herre"

Tolkien skabte et helt univers til sine historier, med detaljerede landskaber, befolkninger og sprog. Men der er flere andre forfattere, som har skabt et univers som baggrund for deres romaner. Her er et lille udvalg:

Stephen King´s serie om det mørke tårn, om revolvermanden Roland som bevæger sig igennem bizarre og kaotiske landskaber efter sin søgen efter det mørke tårn

Joe Abercrombie´s trilogi “Den første lov”, som foregår i det mægtige rige Unionen – en fantastisk fortælling om krig, magt og brutalitet.

Dennis Jürgensen – Dystopia, om det fjerne rige Dystopia, som trues af en altoverskyggende ondskab, som vil udrydde alle i riget.

Robin Hobb´s Farseer trilogi, om en ung mand som er i lære som kongens snigmorder, og som væves ind i et dødeligt spil om magt og visen.

George R. R. Martin´s serie ”En sang om is og ild” – det er disse romaner som tv-serien ”Game of Thrones” er baseret på.

Tolkiens andre værker – han har skrevet andre historier, som omhandler samme univers som i ”Ringenes Herre”, bl.a. ”Silmarillion” og ”Efterladte historier”

Oprindeligt skrevet af Greve Bibliotek.

Af Anonym (ikke efterprøvet)
30.03.18