Kvinden i toget læste "Kvinden i toget"

13.10.15
I min efterårsferie er der mange bøger jeg skal læse - men jeg er lige blevet færdig med "Kvinden i toget" af Paula Hawkins.

Jeg hedder Louise, og jeg er bibliotekar på Viby Bibliotek og Beder-Malling Bibliotek. Jeg læser meget forskelligt, dog læser jeg ikke så mange krimier.

MEN: alligevel vil jeg gerne anbefale en krimi/thriller. Jeg har læst ”Kvinden i toget” af engelske Paula Hawkins. Bogen er lige blevet oversat til dansk og er den bedst sælgende debutroman - nogensinde.

 

Romanens hovedperson er Rachel, der dagligt kæmper med sit alkoholmisbrug og blackouts, der er skyld i at hun har mistet sin mand og det trygge liv, som hun tidligere havde.

Hver dag pendler hun ind London, hvor hun arbejder. Hun kører med det samme tog, og hver morgen stopper toget foran et hus, hvor der sidder en yngre kvinde på terrassen. Rachel forestiller sig, hvordan denne kvinde og dennes mand lever et perfekt og sorgløs liv.

En dag opdager Rachel at kvinden, i medierne, meldes savnet. Omdrejningspunkt i bogen er at finde ud af hvad det er Rachel ved om denne kvindes forsvinden, og hvorfor hendes blackouts forhindre hende i at huske det.

 

Jeg havde meget svært ved at slippe bogen, da jeg kom i gang med den. Paula Hawkins formår at holde spændingen gennem hele romanen, og de mange psykologiske twist, som bogen indeholder, havde jeg ikke forudset.

Jeg er selv pendler, så da jeg læste bogen var jeg kvinden i toget der læste ”Kvinden i Toget”.         

Materialer