Kreativ Teknologiforståelse

07.02.24
Kreativ teknologiforståelse er et nu afsluttet udviklingsprojekt om kreativ læring, teknologiforståelse og bæredygtighed.

Uformelle læringsaktiviteter og teknologiglæde på biblioteket

De seneste to år har Aarhus Bibliotekerne sammen med Vejle og Ballerup Bibliotek arbejdet sammen om at blive bedre til at udvikle og facilitere uformelle læringsaktiviteter med teknologiforståelse og nysgerrighed som omdrejningspunkt. Vi har også ønsket at arbejde med bæredygtighed i forhold til afviklingen af denne type aktiviteter på biblioteket, hvilket ærlig talt har været svært, men også lærerigt og bl.a. har resulteret i udviklingen af byggesættet Playing with the Sun.

  • Hvis du gerne vil lære mere om Playing with the Sun, så kan du gå til websitet for Playing with the Sun.
  • Hvis du gerne vil lave dit eget byggesæt, så kan du gå til wikien for Playing with the Sun, hvor der ligger alle filer og links, for at gøre det.
  • Mangler du inspiration til aktiviteter, som du kan lave med Playing with the Sun, så kan du finde det på Book Creator.
  • Derudover har vi undervejs lavet en podcast (linket her er til Spotify, men den kan også findes på iTunes), for at forsøge at samle op på den viden, som vi har fået undervejs i projektet.
  • Vi har også arbejdet med kreativ programmering - undervisningsmaterialet dertil finder du vedhæftet her. Det tager udgangspunkt i Processing og ChatCPT.

Vi har undervejs samarbejdet med og fået stor inspiration fra:

Nu hvor projektet er afsluttet drømmer vi om, at blive del af et netværk af biblioteksformidlere, som enten arbejder med eller har lyst til at komme i gang med at afvikle den her type af uformelle læringsaktiviteter. Derfor har vi fået lov at lave en gruppe hertil på Centralbibliotek.dk - det kan være vi tales ved derinde?

Projektet blev afviklet med støtte fra Slots- og Kulturstyrelsens Udviklingspulje for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre.

 

 

Materialer