Kan man hækle sig rask?

21.02.22
At være kreativ er mere end blot hyggelige stunder – At fordybe sig i et kreativt projekt, kan hjælpe os igennem svære tider og sygdomsforløb.

Måske har du set Løvens Hule på DR1, hvor Josefine Bjørn Knudsen fortæller sin historie om, hvordan hun startede sin virksomhed Min Kreative Verden.

Josefine var igennem et længere sygdomsforløb og blev i den forbindelse opfordret til at begynde at hækle. Noget hun ellers aldrig havde prøvet. Men hurtigt gik det op for hende, at det at være kreativ, at sidde og nørkle med noget, kunne aflede tankerne og hjælpe hende igennem den svære tid. En oplevelse og mulighed, hun gerne ville dele med mange andre, hvilket blev startskuddet til hendes virksomhed.

På bibliotekerne mærker vi også øget interesse for de kreative projekter i disse år, hvor nedlukninger og restriktioner har sat et klart præg på vores liv. Sociale arrangementer og oplevelser blev skiftet ud med projekter i hjemmet og mange fandt sig en ny hobby. Efterspørgslen på bøger om at strikke, hækle samt andre kreative sysler steg og aldrig har der været flere hjemmelavede gaver under juletræerne i de danske hjem.

At skabe noget med sine egne hænder giver ro, fordybelse, fokus på noget andet end alt det svære og kan på mange måder være en ven på vejen til noget bedre.

Er du én af dem, der holder af at holde hænder og tanker beskæftiget med kreative projekter, så har vi samlet lidt bøger herunder, der emmer af både inspiration til nye projekter samt mere viden om, hvad det er det kan give os at være kreative.

Materialer