Sommerferieanbefaling
Sommerferieanbefaling

I min sommerferie læste jeg...

Af Anonym (ikke efterprøvet)
29.07.15
Jeg hedder Jens Yde og arbejder på Åby Bibliotek. Min sommerferie er desværre slut, men jeg nåede at læse to meget forskellige bøger, som jeg gerne vil anbefale...

Den første er "Forunderlige skabninger" af Tracy Chevalier. Den handler om 2 engelske kvinder, der i begyndelsen af 1800-tallet begynder at interessere sig for fossiler, som de selv finder ved den engelske kyst, hvor de bor. Det er en stilfærdig roman om deres liv og skæbner, og om hvordan det var, at være kvinde dengang. Umiddelbart tænkte jeg at det lød lidt kedeligt, men jeg blev hurtigt fanget af de to skæbner og fik en rigtig god oplevelse af at læse den.

Den anden bog er "Hardboiled wonderland og verdens ende" af Haruki Murakami. Den er faktisk oprindeligt  udkommet i 1985, men først kommet i dansk oversættelse i 2014. Det er en spændende historie, hvor der hele tiden skiftes mellem en fremtidsverden, som ligner lidt Japan, og så en eventyrverden, der hedder "verdens ende". Det er en spændende historie hvor der sker noget hele tiden, og hvor der hele tiden sættes spørgsmål ved hvilken verden og bevidsthed man nu er i, og hvordan man opfatter det. Jeg synes faktisk at den er mere interessant end hans 1Q84.

Materialer