Familien Bruchfontaine

Historien om en viljestærk families vej mod samfundets top. Samtidigt er det en gennemgang af det 20. århundrede, dets højdepunkter og nedture.

Otto Bruchfontaine er en ung fremadstræbende tysker, som i sommeren 1920 ankommer til Egernsund. Sønderjylland har netop stemt sig hjem til Danmark, og Otto kommer fra  1. Verdenskrigs ragnarok og har et enkelt lig i bagagen.

Otto ser mulighederne i byens teglværksindustri og sammen med sin kone, Dagmar, grundlægger han industridynastiet Bruchfontaine.

Det er, som om hele verden drejer sig om slægten Bruchfontaine. Familien formår at bevare deres værdier og idealer, gennem det store aktiekrak, den næste verdenskrig og på trods af menneskelige svagheder.

Familien er hele omdrejningspunktet for fortællingen. Det er familiemedlemmernes udvikling, glæder og sorger, op- og nedture, der er i centrum. Det omliggende samfund er ikke meget mere end en kulisse for hovedpersonernes udfoldelser og udskejelser.

Det er en velskrevet og spændende roman om en familie, der ikke går på kompromis. Samtidig er det en fortælling om Danmarks industrielle udvikling i det 20. århundrede.

Hvis du kan lide slægtsromaner eller historiske romaner med gode personskildringer, så et denne roman et godt bud. Det er oplagt at sammenligne bogen med Guillous "det store århundrede", der også beskriver en families vej til magt og penge, Thomas Manns "Buddenbrooks" eller fjernsynsserien "Krøniken". 

Oprindeligt skrevet af Egedal Bibliotekerne.

Materialer