Er du også ramt af Manga-dillen?

23.02.20
Den japanske tegnekunst Manga er populær i hele verden - også på Aarhus Bibliotekerne

Mangauniverset er kendetegnet ved figurer med meget store øjne, sjove udtryk og mange farver.

På flere af Aarhus Bibliotekerne afvikles der af og til Manga workshops, hvor du kan lære at tegne i den helt særlige Manga stil.

Lørdag d. 22. februar 2020 blev én af disse workshops afviklet på Dokk1. Workshoppen blev afviklet af Siri Westergaard, der fortalte de fremmødte om tegnestilen fra Japan og guidede dem igennem forskellige tegneøvelser.

Børn i alle aldre og deres voksne deltog i workshoppen, der både var for nybegyndere og øvede tegnere.

Nogle af deltagerne til workshoppen var Samuel på 10 år, der var der med sin lillesøster Filippa på 7 år og deres far Rasmus.

”De kan rigtig godt li’ at tegne og har en stor interesse for tegneserier- En interesse de særligt deler med deres mor. Derfor synes vi, det ville være en god eftermiddagsudflugt at tage herind og lære noget om det” udtaler Rasmus.

Samuel og Filippa er enige om, at det både er hyggeligt og sjovt at deltage i workshoppen, og at de faktisk lærer en masse.

”Det er fedt at lære noget mere og blive endnu bedre til at tegne. Jeg tegner meget derhjemme og er okay til det. Men her lærer jeg noget nyt, så jeg kan blive rigtig god til det” fortæller Samuel.

Samuel fortæller videre, at han ikke er helt nybegynder i Manga tegneuniverset.

”Jeg læser mange Mangabøger og særligt Jan Kjærs serie ”Taynikma. Når jeg læser hans bøger, bliver jeg inspireret og får selv lyst til at tegne. Så danner jeg et billede inde i mit eget hoved, af det jeg gerne vil tegne og prøver at tegne det”.

Samuel har endda forsøgt sig ud i det at lave sin egen tegneserie. Denne blev på én side og var en gave til hans mor.

Mon ikke der kommer flere tegneserier fra hans hånd, efter han nu har fået endnu mere viden om Manga og tillært sig nogle nye tegneteknikker?

Har du også lyst til at kaste dig ud i Mangauniverset, kan du se en blandet liste herunder, der både rummer populære Mangabøger samt fagbøger, med guidede tegneøvelser i Manga stilen.

God fornøjelse  

Materialer