En morder iblandt os

Af Anonym (ikke efterprøvet)
28.12.19
Et klassisk plot: et lille, aflukket samfund, hvor alle kender hinanden. Men så begynder folk at dø, og alle er under mistanke!

For tiden ser jeg den islandske krimiserie Fanget - en morder iblandt os på DR2, og jeg er virkelig fascineret af præmissen: lille, aflukket samfund, hvor alle kender hinanden. Men så begynder folk at dø, og alle er under mistanke!

Denne opbygning er vel egentlig en klassiker i krimi- og spændingsgenren. Det nyeste eksempel er Steen Langstrups roman Tabu, som du allerede nu kan låne som e- og lydbog på eReolen. 


Bibliotekar Lida Wengel skriver om Tabu

Jul på familiens egen tropiske ø - hvem kan sige nej til det? Men denne jul bliver ikke i hyggens tegn, tværtimod.

Manges drøm må være at eje en paradisisk ø - og tænk så at holde jul der. Væk fra stress og jag og stadig med mulighed for hygge og samvær. Intet kan vel være bedre.

Men når der er ubudne gæster, spreder uhyggen sig - og den smitter. Stormen hærger, så ingen kan slippe væk fra det mareridt, der udspiller sig på Jeanette og Klaus' ø.

At læse Tabu er lige så hårene rejser sig i nakken. Det er som at læse en film. Bogen giver dig stærke billeder, imens og uhyggen kryber ind. Det er uhyggeligt og rigtig godt!

Kan du klare mere spænding i samme boldgade, kan du også prøve bogen Ingen udvej af Taylor Adams. Her strander hovedpersonen på en rasteplads i Rocky Mountains sammen med en masse fremmede - bl.a. en psykopatisk kidnapper. Eller du kan kaste dig over klassikeren over dem alle - Mordet i Orientekspressen af Agatha Christie, hvor detektiven Hercule Poirot skal opklare mordet på en amerikansk forretningsmand. 

God fornøjelse!


Artikel oprindeligt udgivet af eReolen.

Materialer