[DYRK! dit bibliotek]

Biblioteket er bæredygtigt helt ind i sin inderste kerne.

Biblioteket er en stor genbrugsstation, som vi måske sjældent tænker på som sådan, men som fungerer ved, at vi i fællesskab ejer en masse materialer, som vi deler med hinanden. Det ligger derfor lige for at brede endnu flere bæredygtige aktiviteter ud i bibliotekerne og lade bibliotekerne bidrage til at informere og dele viden om bæredygtighed på mange planer.

På Risskov Bibliotek har vi lavet et helt projekt, der arbejder med bæredygtighed, det hedder [DYRK! dit bibliotek] og har eksisteret siden 2013.

I [DYRK! dit bibliotek] kan du låne en jordlod og dyrke dine egne grøntsager eller gå til workshops og lære at kompostere, lave surdej, samle frø, bytte planter og meget mere.
I [DYRK! dit bibliotek] er princippet, at man bedst lærer ved at gøre, derfor er alle workshops med mulighed for at røre og gøre, så man efterfølgende i eget liv, kan tage den nye viden og de nye bæredygtige færdigheder i brug.
Der arbejdes både med bæredygtighed i social, økonomisk og miljømæssig forstand.

Har du en ide til en workshop, foredrag, klub eller andet, der har et bæredygtigt perspektiv, og som du gerne vil være sammen med biblioteket om at stable på benene, så må du endelig komme forbi og få en snak.

På programmet i efteråret har vi bl.a.
• Høstfest
• Bokashi
• Mosteri

Følg med her på hjemmesiden for yderligere information om arrangementerne.

I skrivende stund er alle havelodder (40 stk.) udlånt, de lånes for et år ad gangen, og det, der dyrkes, er til eget brug. Der åbnes for haveudlån igen i marts 2020.

I [DYRK! dit bibliotek] samarbejder vi med BIStad, Egå Produktionshøjskole, Grøn Støtteforening, Smag på Aarhus, Gallogartneriet, DYRK!erne mfl.

Har du lyst til at dykke mere ned i bæredygtighedstanken, kan du finde lidt inspiration herunder. 

Materialer