Billede af en dreng og en pige

10 film til vinterferien

Gode filmforslag fra Filmstriben til børnenes vinterferie.

Tegning af en lille blå dreng

Månens vogter

Der er vagtskifte på en lille planet, hvor nye kræfter skal overtage de vigtige hverv som solens og månens vogtere. Den nye solvogter er arrogant, mens månepasseren er naiv! Det går da også grueligt galt, så de to uheldige vogtere må slå sig sammen for at redde planeten!

Se filmen online

Billede af en pige og en mand fra filmen Det gyldne kompas

Det Gyldne Kompas

Lyra er 12 år og bor på Jordan-kollegiet sammen med sin bedste ven Roger. Hun har det trygt og godt, men pludselig sker der ting og sager, som vender op og ned på det hele. Børn forsvinder, Lyras onkels ekspedition til Arktis bliver forsøgt stoppet - og en videnskabskvinde henvender sig til Lyra for at lokke oplysninger ud af hende. Har det hele noget at gøre med det gyldne kompas, som Lyra er i besiddelse af?

Se filmen online

Billede af tre punkerdrenge

Vi er de bedste

Stockholm 1982. Bobo, Klara og Hedvig er tre piger på 13 år, der beslutter sig for at lave et punkband på trods af, at ingen af dem har et instrument og alle siger, at punken er død!

Se filmen online

Tegning af et æble og en orm

Æblet & ormen 

Æblet Torben har et ganske enkelt mål i livet, nemlig at ende som pragteksemplar i en frugtkasse. Da han opdager, at ormen Sylvia har taget bolig i hans skrog, begiver han sig derfor ud på en ekspedition for at opsøge ormedoktoren. Og lærer mangt og meget om livets kredsløb!

Se filmen online

Tegning af isbjørn som ishokeyspiller

En isbjørn i New York 2 - nøglerne til kongeriget

Den talende isbjørn Norm er tilbage. Denne gang skal han både krones som konge af Arktis og have overrakt nøglerne til New York. Derefter skal han stoppe et skruppelløst drikkevandsfirma, der vil stjæle isen fra Arktis.

Se filmen online

Billede af en pige

I kill giants

Barbara er en outsider i skolen, og i sin fritid prøver hun at fange og dræbe kæmper. Verden er nemlig fuld af kæmper, og fælles for dem alle er, at de er onde og vil dræbe mennesker.

Se filmen online

Billede af to børn med et overrasket udtryk

Standing up

To børn bliver venner, efter de er blevet ofre for mobning på en sommerlejr. De løber væk fra lejren og de følgende tre dage, lærer de meget om sig selv og hinanden.

Se filmen online

Tegning af abe

Marco Macaco

Der vendes op og ned på strandbetjenten Marcos liv, da barndomskæresten Lulu dukker op. Og da rivalen Carlo bygger et robotcasino og forblænder alle. Marco lider nederlag og fyres, men det bliver alligevel Marco, der til sidst redder alle fra Carlos slyngelstreger.

Se filmen online

Tegning af tre børn

Your name

Mitsuha bor i en lille by, men længes efter livet i Tokyo, og Taki, der studerer i byen, drømmer om landet. De to unge har aldrig mødt hinanden, men om natten bytter de krop i deres drømme og lever derefter som den anden for en dag. For at de kan møde hinanden må Taki bevæge sig parallelt med tiden og finde ind til det, der udgør deres fælles bånd.

Se filmen online

Tegning af kaniner

Kaninbjerget

Den kvikke kanin Hassel og hans følsomme og synske bror Femmer fører under mange strabadser og farer kaninflokken til det smukke og fredelige bjerg, hvor jorden er tør, og hvor kaniner næsten kan leve i fred for mennesker og hunde.

Se filmen online

Foto: Annie Spratt on Unsplash