Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – Hemmelighedsfuld fotograf

I 2007 købet John Maloof en større æske fotonegativer på en auktion i Chicago. Efter at han lagde billeder på Internettet, og skabet en viral sensation, blev han interesseret i at finde ud af mere om den ukendte fotograf. Denne proces danner baggrund for hans og Charlie Siskels dokumentarfilm Finding Vivian Maier (2013), dagens anbefaling

Vivian Maier var en fransk-amerikansk kvinde, der arbejdede det meste af sit liv som barnepige og husholderske for en række familier i Chicago. Gennem sit liv tog hun mere end 150.000 fotografier, primært af mennesker og arkitektur i Chicago, New York City og Los Angeles. Men Maiers fotografier forblev ukendte og upublicerede; mange af hendes negativer blev aldrig udviklet.
Filmen forsøger at dokumenter hvem Vivian Maier var, gennem samtaler med dem der kendte hende. Og hvorfor hun aldrig blev anerkendt, mens hun levede.

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

 

psst: Viste du at Aarhus Bibliotekerne har hævet vores låneres point til 12. Så nu kan du se endnu flere film på filmstriben hver måned.

Find nyheder om bibliotekets filmindkøb og indkøbernes anbefalinger samt oversigt over tidligere fredagsanbefalinger. Du får desuden et overblik over Aarhus Bibliotekernes filmarrangementer samt links til bibliotekets store udvalg af film på dvd / blu-ray, som du kan reservere og låne helt gratis. Følg os på aakb.dk/section/film

Materialer