Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – Truman Capote i forskellige fortolkninger

Store personligheder, fascinerende historier og virkelige begivenheder har altid været til inspiration for filmskabere. Det er også tilfældet med Truman Capote og historien bag hans True-crime mesterværk In Cold blood. På filmstriben kan du se to versioner af denne historie (sjovt nok udgivet året efter hinanden), og dagens anbefaling er lidt snyd, da begge versioner er værd at se: Capote (2005) og Berygtet (2006).

Begge film fortæller om perioden i Truman Capotes liv, hvor han forfølger historien om mordet på Cutter familien i Kansas. Sammen sin barndomsveninde Harper Lee (To Kill a Mockingbird) tilbringer han 4 år i Kansas for at foretage research til en artikel, som senere bliver til en bog. Især bliver han fascineret af den ene af de 2 dømte mordere Perry Smith. Et helt særligt forhold opstår mellem de to. Men Capote har også brug for en slutning til sin bog, og en henrettelse vil skabe mere sensation end en livstidsdom!

Capote er instruktør Bennet Millers debut. Hovedrollen spilles af Philip Seymour Hoffman, som vandt en Oscar for sin præsentation, Harper Lee spilles af Catherine Keener. Chris Cooper, Bruce Greenwood og Clifton Collins Jr som Perry Smith medvirker også.
I Berygtet af Douglas McGrath spilles Capote af Toby Jones. Sandra Bullock er Harper Lee og Daniel Craig Perry Smith. Jeff Daniel og Sigourney Weaver medvirker også.

Kan man ikke få nok Truman Capote har Filmstriben også en spændende dokumentarfilm, baseret på interviewoptagelser med Capote: The Capote Tapes (2019)

Se en trailer til filmene: Capote Berygtet      Se filmene på Filmstriben: Capote Berygtet

 

psst: Viste du at Aarhus Bibliotekerne har hævet vores låneres point til 12. Så nu kan du se endnu flere film på filmstriben hver måned.

 

Find nyheder om bibliotekets filmindkøb og indkøbernes anbefalinger samt oversigt over tidligere fredags-anbefalinger. Du får desuden et overblik over Aarhus Bibliotekernes filmarrangementer samt links til biblio-tekets store udvalg af film på dvd / blu-ray, som du kan reservere og låne helt gratis. Følg os på aakb.dk/section/film

Materialer