Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – Fransk nyklassiker

Franske Céline Sciamma laver ofte film om seksuel- og kønsidentitet blandt piger og kvinder. Det er også et af temaerne i dagens anbefaling: Portræt af en kvinde i flammer (2019)

Filmen er et periodedrama om et møde mellem to kvinder i 1770ernes Frankrig. Portrætmaleren Marianne skal på en afsidesliggende klippeø male et portræt af den smukke Héloïse. Men Héloïse ønsker ikke at blive malet, da maleriet skal sendes til hendes kommende mand i et arrangeret ægteskab.
Marianne og Héloïse udvikler langsomt et tæt venskab, en kunstner-muse-forbindelse og til sidst et erotisk kærlighedsforhold. Men der er ingen plads til kærlighed mellem to kvinder i denne verden.
Smuk, subtil, tankevækkende film, om kærlighed og begær, om at se og blive set, og en usentimental beskrivelse af kvinders muligheder på den tid.

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

 

Find nyheder om bibliotekets filmindkøb og indkøbernes anbefalinger samt oversigt over tidligere fredags-anbefalinger. Du får desuden et overblik over Aarhus Bibliotekernes filmarrangementer samt links til biblio-tekets store udvalg af film på dvd / blu-ray, som du kan reservere og låne helt gratis. Følg os på aakb.dk/film

Materialer