Fredagsanbefaling

Vi anbefaler flere gode film fra Filmstriben – Feel-good film

Der er rigtig mange film at vælge mellem på filmstriben. Men i disse dage kan jeg mærke, at jeg selv opsøger film, jeg ved vil give mig et smil på læben og bringe lidt godt humør med.
Så her er min Top 5 over ”Feel-good” film på Filmstriben. Til et par timer i godt selskab:

Bugsy Malone (1976)

Alan Parkers musical er en gangsterhistorie fra 1920’ernes New York. Boksepromotoren Bugsy Malone, ender midt i magtkampen mellem Fat Sam og Dandy Dan, selvom han helst vil flygte til Hollywood med sangerinden Blousey.
Filmen har alle de kendte karakterer og historier fra andre gangsterfilm. Men alle roller spilles af skuespiller under 17 år, bilerne kører på pedalkræft og våbnenes kugler er udskiftet med flødeskum.
Dejlig musik af Paul Williams og skønne skuespillere.

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

 

Fisken de kaldte Wanda (1988)

En komedie skrevet af Cleese. Amerikanerne Wanda og Otto bliver hyret af Englænderen George, som hjælpere til et diamantrøveri. Røveriet går godt, men Wanda og Otto angiver George, får at beholde diamanterne selv. George havde dog afluret dem og flyttet diamanterne til et sikkert sted.
Nu går den vilde jagt. Wanda forfører Georges advokat Archie, som hun tror ved hvor diamanterne er. Og Otto beordrer Georges hjælper, dyreelskerne Ken, til at myrde det eneste øjenvidne til kuppet. En sur ældre dem med tre hunde. Alt går galt, men du morer dig undervejs.
John Cleese, Jamie Lee Curtis, Kevin Kline og Michael Palin spiller helt fantastisk i en komedie på højt plan.

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

 

Strictly ballroom - de forbudte trin (1992)

Den Australsk instruktør Baz Luhrmann fik i 1992 sin filmdebut Strictly ballroom - de forbudte trin. Filmen er en del af Luhrmanns Red Curtain Trilogy, som han opsatte 3 regler for: For det første skal historien forgå i en overdrevet og dog genkendelig verden. For det andet skal filmen bygges over genkendelige historie som Askepot eller David og Goliat. Og for det tredje skal publikum hele tiden være opmærksomme på at det de ser, er film og ikke virkeligt.
De andre film i The Red Curtain Trilogy er Romeo + Juliet fra 1996 og Moulin Rouge! fra 2001
Strictly ballroom - de forbudte trin bygger på Luhrmann egne erfaringer. Han havde danset Ballroom dans i sin barndom og hans mor havde været danselærer. I filmen følger vi Scott som er en dygtig danser, med en store fremtid inden for australsk ballroom dans. Men Scott vil danse på sin egen måde og med sine egne trin. Han finder en partner i begynderen Fran, som har dans i blodet, men ikke har haft mulighed for at slippe den løs. Det bliver en hård kamp for Scott og Fran, der må kampe mod deres familier, korrupte danseorganisationer og dem selv.
En vanvittig morsom, superromantisk og meget musikalsk film.

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

 

Good bye Lenin (2003)

Kort før murens fald får den østtyske ærkesocialist Christiane Kerner et hjerteanfald. Da hun vågner op otte måneder senere, tør hendes søn Alex ikke fortælle hende om murens fald, af frygt for et nyt hjerteslag. Alex må derfor etablere hende i lejligheden og lade som om intet er hændt. Mens løgnen, om det forsatte DDR, vokser i kompleksitet og størrelse, bliver det bliver stadig sværere for Alex at fastholde illusionen om, at verden udenfor er den samme som før. 

Tysk komedie, hvem skulle nu have troet det? Daniel Brühl er fantastisk som Alex, der vil gøre alt for sin mor og måske også selv har det lidt svært med alle de forandringer, der sker i Østtyskland. Sjov, bevægende og tankevækkende.

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

 

Kærlighed kender ingen grænser (2016)

Man får det også godt af kærlighedsfilm (det gør jeg i hvert fald). Så en sådan får I også lige med.
Seretse Khama er arving til tronen i det Britiske Protektoratet Bechuanaland (i dag Botswana). Han er i 1940’er i London for at uddanne sig. Her møder han Britiske Ruth Williams og de gifter sig. Det skaber store politiske problemer, Hun er hvid, han sort. Bechuanaland ligger op til Syd Afrika, som på dette tidspunkt har indført Apartheid og ikke ønsker et ”blandet” ægtepar, som ledere, på den anden side af deres grænse.
Den Britiske regering, er ikke tilfreds med deres ægteskab. Samtidig er de lokalehøvdinger i Bechuanaland heller ikke tilfredse med deres leders valg af hustru. Seretse og Ruth må kæmpe for deres kærlighed, deres ret og deres land, mod pres og forfølgelse fra alle sider.

David Oyelowo og Rosamund Pike spiller Seretse og Ruth i dette smukke drama. En rørende og bevægende film, der heldigvis ikke bliver skubbet for langt over i det melodramatiske, men holder fast i en kærlighed der kan overvinde alt.

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben
Materialer