Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – sort sort thriller-komedie fra Coen-brødrene

Burn After Reading, fra 2008, er som de flest af deres film, skrevet, instrueret, redigeret og produceret af Joel og Ethan Coen. Brødrene er kendte for film der spænder mange genrer og stilarter, som de ofte undergraver eller parodierer. Mørk, underspillet humor spiller ofte også en stor rolle i deres mange film. Det er også tilfældet i dagens anbefaling.

Osbourne Cox forlader vredt sit job som CIA-agent og begynder at skrive sin biografi som hævn. Hans hustru Katie vil skilles, og kopier hans filer, herunder udkastet til biografien, til en cd-rom. Denne ender ved et uheld i hænderne på de personlige trænere Chad og Linda, som ser muligheder for at afpresse Osbourne for penge. Intet går dog som nogen har planlagt.

En mørk, mørk komedie til weekenden og en stjerneregn af medvirkende bl.a. George Clooney, Frances McDormand, John Malkovich, Tilda Swinton, Richard Jenkins og Brad Pitt.

 

Se en trailer til filmen

Se filmen på Filmstriben.

 

Følg bibliotekar Mette Kirkegaard Jensens anbefalinger af film og få en advis på "Min konto", når der er nyt. Det er en del af de nye muligheder der er kommet på aakb.dk, læs mere om det her.

Filmstriben kan nu ses med alle browsere. Du kan anvende Google Chrome, Firefox, Edge og Safari
(Internet Explorer anbefalers ikke.)

Materialer