Forside af bog et gyldent pindsvin
Forside af bog et gyldent pindsvin

DET GYLDNE PINDSVIN af Mikkel Sommer

06.01.24
En sød og klog billedbog om et lille pindsvin med magiske evner.

 

Billedbogen fortæller historien om det lille pindsvin, som har magiske pigge af guld. Hvis man trækker en af de gyldne pigge ud, får man et ønske opfyldt. Men det lille pindsvin må altid gemme sig, for alle de andre dyr kender godt til de magiske pigge, så hver gang pindsvinet bevæger sig ud fra sit skjul, kommer de andre dyr og trækker en af dets pigge ud for at få et ønske opfyldt. 

Kaninen ønsker sig eks. sig en gulerod for hver stjerne på himlen, gårdhesten vil gerne have et flot horn i panden, skaden kunne tænke sig et træ af guld og ædelsten, uglen vil så gerne kunne læse osv. Da efteråret kommer, falder bladene af træerne. Kort efter følger vinter med dyb sne og kulde, og det lille pindsvin har kun en enkelt pig tilbage! Hvordan skal det nu holde varmen?

En fin lille billedbog der både er skrevet og illustreret af Mikkel Sommer. Bogen fortæller om grådighed, venlighed, ensomhed og næstekærlighed, og den er skrevet så de små ned til ca. 2 år kan være med. Illustrationerne er enkle og i fine naturfarver, og figurerne er både sjove og søde. Det magiske pindsvin får forsiden til at lyse op med dets gyldne pigge, som sikkert vil tiltrække mange nysgerrige små øjne.

Materialer