Møgmis af Sophie Souid

27.10.22
Forrygende tegneserie fortæller historien om Møgmis’ trængsler som familiens syndebuk.

Se og hør anmeldelsen af bogen på Facebook - klik på billedet (åbner op i nyt vindue).

Er dårlig opmærksomhed bedre end slet ingen? Og er det i virkeligheden ikke ret fedt at være en Møgmis?

Sivert får skylden for alt, og han er overbevist om, at hans forældre kun har fået ham for at have en at skyde skylden på. Men de forærer ham alligevel en bedårende lille kattekilling, som bliver døbt Puttegøj-Ronaldo. Den vokser sig stor og besværlig, og nu er det den, som får skylden for alt. Familien kalder den ’Møgmis’, og det navn hænger fast, men hævnen er sød!

Møgmis begynder at efterlade døde dyr rundt omkring for at få hævn, f.eks. efterlader den hovedet af en fasan i Siverts seng. Men Sivert forstår ikke de avancerede hentydninger, og Møgmis beslutter at tage skrappere midler i brug for at få Sivert væk fra planeten. Sivert overlever dog, og derfor må Møgmis alliere sig med de andre dyr i parcelhusghettoen: Osemus, Mickey Mops og Killer Karen, som alle efter en smule overtalelse opdager, hvor undertrykte de er. En dag begynder Sivert at ignorere Møgmis, og det føles endnu værre. Dyrene opdager Sivert er forelsket, og de beslutter at lære ham "Friends before Hens".

Historie handler om væsentlige ting blandt andet demokrati og næstekærlighed. Og om at være teenager. Illustrationerne er simpelthen vidunderlige. Både Møgmis’ udtryk da den beslutter sig for at spille barske Møgmis med morderiske tendenser, og da Sivert sidder med Møgmis i armene, og de er forbundet af snot og tårer. Eller da Møgmis efterfølgende er i behandling, mens Osemus agerer psykolog.

Bogens mange lag gør den yderst velegnet til en hysterisk sjov højtlæsning med mindre børn, men den kan også fungere som en hylende morsom læseoplevelse til voksne.

Materialer