Læsehunden Kalle

10.09.23
Kender du et barn, der mangler motivation og lyst til at læse? Så har barnet måske lyst til at gå til læsehund på biblioteket?

Kalle er børnebibliotekets Læsehund og han lægger ører til børns oplæsning. Han lægger sig tæt på barnet under oplæsning, så han måske kan blive nusset imens. Han hverken retter på læsningen eller har en mening om historien. På den måde kan barnet få mere mod på at læse. Kalle er certificeret Læsehund og hundens ejer Cecilie vil hele tiden være til stede.

Kalle lytter til børn fra 1.-5. klasse, som har knækket læsekoden, men er udfordrede eller usikre og mangler motivation til at træne læsningen.

Et læseforløb består af 6 besøg á ca. 30 minutters varighed. Barnet har enten selv en bog med, eller vælger en bog sammen med en bibliotekar. Barnet starter med at læse højt for Kalle og efterfølgende er der tid til lidt leg + farve diplom.

Kalle og Cecilie er certificeret læseteam af Læsehunde Fonden for Socialt Ansvar.

Der er plads til at to børn i hvert forløb. Forløbet er om onsdagen Kl. 16.30-17.00 og kl. 17.10-17.40.

Vi gør opmærksom på, at der ved stor interesse vil blive oprettet en venteliste og derfor kan komme ventetid inden barnet kan begynde sit forløb med Kalle

Kunne det være noget for dit barn så skriv til Louise på anlou@aarhus.dk.

Tags