Hvor nordlyset danser, bor en isbjørn

29.07.23
Fin faglitterær billedbog, hvor man kan læse en velfortalt historie og samtidig får serveret spændende fakta.

Rejsen begynder i den arktiske vinter, hvor sneen dækker landskabet, og man indimellem kan beundre det flotte nordlys, som farver himlen. Den lille isbjørn Nanok bor i en lun hule dybt nede i sneen sammen med sin søster Nanette og sin mor. I hulen tilbringer de små unger deres første tid, hvor de drikker mælk og tumler rundt.

Da de bliver lidt større, graver bjørnemor hul til verden ovenfor, og opfordrer ungerne til at vove sig ud i sneen. Hun er udsultet efter lang tid i hulen, og har brug for mad. Derfor skal familien på jagt efter føde. De små bjørne snuser til verden, og ser forskellige dyr, og det er godt mor er med, når sultne ulve eller isbjørnehanner kommer for tæt på. Mor lærer dem alt de skal vide, så de kan klare sig selv, når de bliver mellem 1-2 år, og deres instinkter fortæller dem, at det er tid at forlade den lille flok.

Forfatteren fortæller indlevende og spændende om de første to år af livet for en lille isbjørn; hvordan de vokser op, hvad deres mor lærer dem, samt hvad der er særligt, når man skal overleve i for det ekstreme miljø. Alt fortalt i en fin sammenhængende historie. Illustrationerne er rigtig flotte. Christine Faust udnytter i den grad farvepaletten, særligt nuancer af blå, og resultatet er nærmest fortryllende. Særligt smukt er det farverige nordlys, Arktis’ fascinerende landskab og de enkelte dyr. Figurerne er tilført tilpas meget nuttethed, så den taler til børn fra 3 år.

Materialer