Byg et eventyr - Vær kreativ med litteraturen.

03.10.19
I september måned har Dokk1 haft fokus på eventyr og arbejdet med genren på flere forskellige måder.

Vi kender alle et eller flere eventyr. Nogle har vi hørt masser af gange og kender dem forfra og bagfra. Men har du nogensinde bygget et eventyr?

Tre 2. klasser har besøgt Dokk1 til arrangementet ”Byg et eventyr”. Her blev der snakket om, hvad der kendetegner et eventyr og så blev der gættet eventyr ud fra billeder af scener bygget i LEGO. Eleverne hørte også eventyret ”Enøje, Toøje, Treøje” af brødrene Grimm. Et eventyr ingen af eleverne kendte på forhånd. Herefter var opgaven at bygge en scene fra eventyret i grupper af 2-3 elever.


Da alle grupper havde bygget en scene, tog de billeder. Èt billede af hver scene blev til sammen til en to-siders tegneserie med talebobler og special effekts.

Dette blev der hele 31 fine tegneserier ud af, der nu hænger i Mini Rampen på Dokk1.  

I det åbne KREAværksted for familier, har der også været fokus på eventyr i de sidste par uger. Her har en stor bunke bøger med blandende eventyr dannet inspiration for byggeprocessen for de mange deltagende familier. Her er blevet bygget alt fra kendte personer fra eventyrene til hele scener med slotte, pandekagehuse og tårne, hvor smukke Rapunsel sad fanget med sit lange hår.


Alle de fine værker kan ses på Dokk1 i resten af oktober. Så gå på opdagelse i biblioteket og læs de mange tegneserier og se, om du kan gætte hvilke eventyr, der er blevet bygget. 

God fornøjelse :-)