En Dagbog Fra Kabul

Illustreret af Camilla Lantz Ring

Vinder af en udgivelse på Forlaget Albert

24. september

Kære dagbog…
Overalt i mit elskede Afghanistan vokser vreden og hadet mod Taliban. Flere og flere kvinder rejser sig, trækker burkaen af. Bålet er tændt, flammerne har spredt sig, og snart er hele bålet sat i brand. Vi kan ikke vende om nu.

Jeg elsker islam, for islam er den bedste religion. I det sande islam er mænd og kvinder lige. I det sande islam har mænd og kvinder lige muligheder. Talibans forvrængede og usande fortolkning af islam er forkert - ødelagt. De siger, de styrer landet med islams kraft, Allahs vilje, men i virkeligheden styrer de lande med terror, tortur og massakrer.

I dag er den hvor vi alle, alle os piger kvinder går på gaden. I dag vil vi kæmpe mod Djævelens tropper. I dag vil vi tage magten tilbage, og afsatte disse turbanklædte mænd med langt, spidst sort skæg. I dag skal Allahs vilje ske, for Afghanistan er hans land, og vi er hans folk. I hele landet vil vi kæmpe for retfærdighed, i progressive Herat, i Kindu-Kushs smukke bjerge, ved Kandahars golde sletter, blandt Kabuls højhuse.

Kabuls støvede gader skal blive fyldt med råbende piger og kvinder, burkaer der bliver svunget over hovedet, og skilte med slagord. Vores hår skal igen flyve frit som kongeørnen. De regelmæssige støvstorme ude fra ørkenen skal slå som en bølge mod talibanerne. Som en bølge af det had vi sender mod de usle dyr.

Jeg vil stolt være en af de kvinder, en af de modige kvinder som tør sige fra og stå imod. Mit skilt ligger allerede ved min side. De sorte bogstaver skrevet med min kohl-eyeliner er let læsbart mod det hvide papir: Må Allahs vilje ske, hør mit råb, jeg kæmper for islam. Må retfærdigheden regne ned over den Almægtiges land!

Det første ord i den hellige Koran er Iqra! - Læs! Profeten sagde, at alle muslimer har pligt til at søge kundskab gennem hele livet, det gælder også os. Hunkønsvæsenerne. Taliban fratog os den ret Allah prøvede at give os - retten til at søge kundskab, viden og at lære.
Farzaneh viste mig en video fra en amerikansk tv kanal, da Taliban lige havde overtaget vores smukke land: ´I Afghanistan er håbet ude, Taliban har atter en gang overtaget kontrollen over landet, og udsigten til modstand mod dem er snæver. Dette slag har terroristerne vundet, islam har sejret,´ sagde den kvindelige nyhedsvært.

Men hvad anede den vantro om det? Hvad anede hun om vores smukke, smukke, uendelige smukke Afghanistan? De vantro tror altid de gør det rigtige, altid de har ret! Men det har de ikke.

I dag vil vores piger og kvinders skingre stemmer kunne høres over hele landet, vores kald på retfærdighed, vores kald på Djævlens afgang fra magten!

Jeg har aldrig været mere klar til at storme Præsidentpaladset, den smukke gamle bygning, end nu. Vi vil jage de urene kryb ud fra deres huller, og kræve retfærdighed, om vi så skal stå i flammer for det!
Bismallah ir-Rahman ir-Rahim.