Kontakt IRIS

Projektgruppen bag IRIS er bred sammensat af gode folk fra Aarhus Bibliotekerne, folkeskolen og Filmbyen. Vi er altid meget interesserede i at høre feedback på projektet eller input til videre udvikling. Vi hører også meget gerne fra dig, hvis du er interesseret i et samarbejde, eller hvis IRIS kan inspirere dit eget projekt eller jeres organisation. Du finder kontaktinformationer på alle projektdeltagere nedenfor

Projektgruppen

Lisbeth Mærkedahl: Projektleder for IRIS og bibliotekar på Hovedbiblioteket / Dokk1

I min optik er biblioteket fuld af muligheder – ift. ens drømme, kompetencer og mod. I IRIS sætter vi mange af disse muligheder i spil, og jeg er især optaget af, hvordan teknologien kan supplere og berige fortællingen.  

Jeg er tilknyttet undervisningskoncepterne Fiskepigen, Klimaambassadør, nyhedsstudie og Deep Fake.

Kontakt: lma@aarhus.dk

 

Andrea Broe Haisley

Biblioteksformidler på Gellerup Bibliotek

Kontakthbran@aarhus.dk

Martin Greif Madsen: Bibliotekar på Dokk1

Til dagligt arbejder jeg som bibliotekar i voksenafdelingen og er tilknyttet vores skoletilbud.

I forbindelse med Iris er min største interesse (udover det spændende teknik): læring der maskerer sig som leg.

Jeg er tilknyttet lydstudiet, klimaambassadør og seriefestivalen.

Kontakt: magm@aarhus.dk

Mikkel Gaarde: Lærer, skolebibliotekar og pædagogisk IT-vejleder på Skødstrup Skole. 

Jeg er dansk-, musik og engelsklærer på 24. år. Brænder for at engagere og danne børn gennem kreativt brug af IT. Elsker at lege med dingenoter, film og lyd. 

I IRIS er jeg tilknyttet undervisningskoncepterne Lydfortællinger, Anslag i podcast, Klimalab, Klimaambassadør og Deep Fake.

Kontakt: gami@aarhus.dk

Sif Lüscher Rauff: Projektleder for Albus, International Festival for Børnelitteratur i Aarhus.

Jeg arbejder med fortællinger, udvikling og fundraising. Jeg interesserer mig for, hvordan fortællinger kan komme til live på forskellige måder – og hvordan vi kan give børn redskaberne til at skabe deres egne historier både på skrift, i lyd og i billeder.

Jeg er tilknyttet undervisningskoncepterne Fakefluencer, Klimaambassadører, Mikroliv samt installationen IRIS RETRO.

Kontakt: silr@aarhus.dk

Casper Munkgaard: Læringskonsulent, medie- og fablab-lærer, Frederiksbjerg Skole.

I IRIS er jeg stærkt optaget af at inddrage og bruge min viden om film- og mediepædagogik samt med baggrund i min fablab-undervisning at udvikle børn og unges teknologiforståelse og deres evne til at være i kreative og skabende processer.

Jeg er tilknyttet undervisningskoncepterne Fiskepigen, Klimalab, Lydfortællinger og Anslag i podcast.

Kontakt: muca@aarhus.dk

Erik Stochholm Bjerre: Cand phil. og Journalist. Projektleder, POV – Filmskolen for lærere og elever.

Jeg har arbejdet med medie- og filmpædagogik i 25 år, og har desuden en baggrund som film- og medieproducent, filmanmelder og journalist. Jeg har været med i IRIS projektet fra begyndelsen, og har fulgt projektet fra idefasen i Filmby Aarhus til udviklings- og etableringsfasen på Dokk1.

IRIS bygger bl.a. på POV metoden, som jeg er initiativtager til. Jeg interesserer mig brændende for, hvordan man bedst understøtter produktiv læring med film og medier og for hvordan vi klæder børn- unge og voksne på til at forstå og til at indgå i den digitale virkelighed.

Jeg er tilknyttet den overordnede projektledelse og har været med til at udvikle undervisningskoncepterne Fiskepigen, Klimalab og Virtuel Produktion

Kontakt: ersb@aarhus.dk

Joachim Svendsen: IT-specialist på Hovedbiblioteket / Dokk1

Jeg arbejder med Virtual production, VR, AR, XR, Streaming, film, lyd og lys.

I IRIS understøtter og udvikler jeg vores digitale/tekniske stationer og løsninger. Hvilket er en anden måde at sige, at hvis der er dippedutter involveret, så har jeg nok været inde over.

Kontakt: josv@aarhus.dk

Marie Ravn: Kreativ biblioteksformidler på Hovedbiblioteket / Dokk1

Jeg interesserer mig meget for læring via leg og kreativitet og arbejder primært med arrangementer, hvor fantasi, kreativitet og fortællinger smelter sammen. I IRIS har jeg særligt fokus på lyd, artefakter, rumdesign og stemninger i oplevelsesrummet.

Jeg er tilknyttet undervisningskoncepterne Lydfortællinger, klimaambassadører og installationen IRIS Retro.

Kontakt: rmap@aarhus.dk

Simon Aakjær Johannesen: bibliotekar på bibliotekerne i Risskov og Lystrup.

Jeg arbejder meget med større børn og unge med tilbud som Digital Dannelse, Fake News og Informationssøgning. Er fuldbefaren udi science fiction, fantasy, tegneserier og computerspil. 

I IRIS er jeg tilknyttet undervisningskoncepterne Klimaambassadør 2.0 og Fake News.

Kontakt: siaj@aarhus.dk

Steen Nielsen: Børnebibliotekar på Hovedbiblioteket / Dokk1

Jeg arbejder med fortællinger, teknologi og formidling igennem skoletilbud, arrangementer/aktiviteter og det daglige møde med vores brugere i børnebiblioteket. I IRIS interesserer jeg mig blandt andet for hvordan de forskellige medier og teknologier kan kobles med fortællinger og bryde grænserne mellem den digitale og fysiske virkelighed.

Jeg er tilknyttet undervisningskoncepterne Lydfortællinger, Anslag i Podcast, Fakefluencer, Lyrik i VR, Introduktion til VR og skab din egen verden i VR.

 

                                                     LÆS MERE OM IRIS