Temadag om ordblindhed

Uge 40 er Den Internationale Ordblindeuge. Et nyt samarbejde med Netværkslokomotivet muliggjorde, at vi kunne afprøve et større arrangement og få Aarhus med på den landsdækkende ´uge 40 kalender.`
Temaaften om ordblindhed
Da jeg sprang ud af ordblindeskabet, blev det hele meget nemmere” Skuespiller, Thomas Bo Larsen fortalte om sin skuespillerkarriere som ordblind – hvilken betydning det har haft, og hvilke udfordringer det har ført med sig. 
Derudover holdt Christian Bock, der driver egen konsulentvirksomhed, oplæg om, hvordan han via hjælpemidler klarer sit arbejdes- og privatliv. Et oplæg, hvor man virkelig fik indsigt i, hvilke hjælpemidler der findes og ikke mindst, hvordan de fungerer i praksis.
Der var også mulighed for at møde en ordblind medarbejder, der fortalte om det at begå sig blandt kollegaer og i arbejdslivet på en virksomhed.
Netværkslokomotivet, VUC og AOF var tilsteder til at svare på spørgsmål og fortælle om ordblindes muligheder.
Arrangementet har helt udsolgt med 175 billetter.
Arrangementet var skabt i samarbejde med Netværkslokomotivet, AOF og VUC
 
 
Vores indsigt:
Det har været berigende og nødvendigt, at vi har haft netværk og samarbejdspartnere, i ønsket om at ville rejse et nyt og så stort arrangement - indenfor et nyt område. 
Samarbejdspartnerne har viden, netværk og ressourcer at trække på - hvilket er afgørende for både økonomi, PR og afvikling.
Det gav også undervisere og virksomheder, vi har samarbejdet med, mulighed for at tage samlet afsted og få fælles oplevelse og viden.
Vi var overrasket over den store interesse, og det blev tydeligt, at det er et område, der ikke havde haft så stort fokus i Aarhus.
Vi har planlagt samme type arrangement i år, der efter en uges annoncering var udsolgt.