Gode digitale tilbud

Her deler vi andres gode digitale tilbud. Tilbuddene er alle gratis:

150 gratis podcasts til dig

Lyt til Folkeuniversitetet og forskerne som podcast i naturprogrammet 'Vildspor' og videnskabsprogrammet 'Kraniebrud'.

Lige nu ligger der over 150 podcasts - og mange timers viden - frit tilgængelige. Alle produceret af Folkeuniversitetet i Aarhus og Aarhus Universitetsforlag.

Få forskernes syn på alverdens forskellige emner og dingenoter lige ind i ørerne - om alt fra rav og fossiler, over ulve til parforholdet. 

Alle Vildspor-podcasts
Alle Kraniebrud-podcasts

Børnerim med Iben

Hver dag klokken 11 kommer der et nyt afsnit, hvor Iben Nagel Rasmussen læser børnerim skrevet af hendes far op. Hun bliver ledsaget af Elena Floris og os fra Váli Theatre Lab.

Børnerim med Iben (link til YouTube)

Børnebiffen online

’Børnebiffen online’ er et særligt tilbud i denne tid, hvor mange familier tilbringer meget tid hjemme.

Se 'Børnebiffen online' til børn over 3 år 

Se 'Børnebiffen online' til børn over 5 år 

DEO online debatmøder

DEO er en af vores gode partnere, hvor de jævnligt afholder debatter i Dokk1. Her under karantænen er de gået online med flere gratis debatter.

Deltagelse i corona-onlinedebatterne er gratis, men tilmelding nødvendig. Tilmeld dig via hjemmesiden deo.dk, så modtager du på dagen en e-mail, så du kan logge på mødet fra din egen computer.

Se online-debatmøder og tilmeld dig

Folkeuniversitetet - gratis livestream

Vær med til vituelle foredrag arrangeret af Folkeuniversitetet.

Let at deltage
For at deltage i det digitale foredrag, skal du bare tilmelde dig via et link. Så sender Folkeuniversitetet dig en sms og mail med link til streamingen kort før afviklingstidspunktet. Det er gratis at deltage, men der er dog mulighed for frivilligt at donere 50 eller 100 kr. til Folkeuniversitetet, når du tilmelder dig. 

Oversigt over kommende livestreams

Gratis læringsportal om matematik

Webmatematik er Matematikcenters online inspirationsportal til matematikfaget.

Webmatematik er til dig, der har matematik i 7. – 10. klasse, STX, HF, HTX, HHX, EUD, EUX. VUC eller bare fordi du er nysgerrig.
Her kan du finder du gennemgang af grundbegreber og materialer til den grundlæggende matematik på de forskellige matematikniveauer ligesom der gives indblik i, hvordan vi kan bruge matematik i hverdagen.
Det er gratis for alle. 

Matematikcenter  er en frivillige lektiehjælpsorganisation i Danmark, der er specialiseret i matematik; er gratis for brugeren; driver lektiecaféer; på Webmatematik.dk kombinerer tekstgennemgang af pensum med øvelsesopgaver, videolektioner, spørgeforum og som tilbyder online lektiehjælp via Webmatlive. 

Billede i fire dele med fire mennesker i naturen

“På Versefødder i Naturen”

Et projekt med poesi i handling, skabt og instrueret af Váli Theatre Lab i samarbejde med Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret. 
Et uddrag af digte og sange af den kendte danske forfatter Halfdan Rasmussen, læst og udført af Odin Teatrets skuespillere Iben Nagel Rasmussen og Kai Bredholt.

Handlingerne i naturen er udført af Alice Occhiali, Valerio Peroni og Dafne Rubini fra Váli Theatre Lab.
I videoerne er der også musikalske bidrag fra Odin Teatrets musikere og skuespillere Jan Ferslev og Elena Floris.

Hvis du vil følge dette eventyr og rejse igennem en verden af poesi, kan du se afsnittene på Facebook eller på Youtube

YOUTUBE
FACEBOOK

På disse to online platforme i 2 uger (fra mandag 27. april til fredag 8. maj) hver mandag onsdag og fredag kommer der et nyt afsnit klokken 11.

Skab nærhed på afstand

Er du en del af et frivilligt fællesskab? Eller er du måske ansvarlig for at organisere et? Så spekulerer du garanteret på, hvad du kan gøre for at bringe folk sammen, når vi er adskilt.

Denne guide giver dig tips til, hvordan du kan skabe nærhed gennem nøje tilrettelagte dialoger online.

GUIDE: Sådan kan du skabe nærhed på afstand 

Studievalg Danmark

Studievalg Danmarks vejledning hjælper unge og voksne med at kvalificere deres uddannelses- og karrierevalg. Vi giver indsigt og kompetencer til at vælge og håndtere overgangen fra en ungdomsuddannelse eller tidligere karriere til et nyt studie. Du er velkommen, uanset om du vil tage en erhvervsakademi-, professionsbachelor- eller universitetsuddannelse.

Studievalg Danmark har lukket for vejledning i vores centre pga. coronavirus, men du er fortsat velkommen til at ringe og skrive.

Vi tilbyder stadig vejledning via mail, telefon og Skype.
Du kan kontakte os på oestjylland@studievalg.dk og tlf. 3333 2000 hver mandag til torsdag fra kl. 09.00-12.00 og 12.30-15.00.

Du kan også booke tid på www.book.studievalg.dk
Hvis du booker en tid, vil du blive ringet op af en vejleder i det tidsrum, du har booket. 
 

Unge undervises i kreativitet

Filminstruktør Jonas Risvig underviser unge i kreativitet på Instagram. Hver fredag afholder han en slags digital skole på Instagram Live, hvor musikere, forfattere, skuespillere og andre er med til at fortælle unge, hvordan de kan bruge kreativitet i deres hverdag.

Masterclasses af Jonas Risvig på Instagram

Udvalgte digitale undervisningstilbud, der pt. er frit tilgængelige:

Lige nu er der flere forlag der lægger indhold ud til fri afbenyttelse for danmarks skoleelever. Man skal typisk logge ind med UNI-login. Derudover giver biblioteket som altid adgang til en række digitale tilbud.

https://www.alinea.dk/sofaskolen. Sofaskolen tilbyder gratis virtuel undervisning i dansk og matematik til alle elever i grundskolen. Herunder adgang til undervisningsbøger via uni-login

khcarlsen.dk, som børnebogsforlaget Carlsen står bag. Her er en ang række ebøger lagt frit ud i samarbejde med forfattere og illustratorer. Siden kører måneden ud.

https://dafolo.dk/faglige-sysler-er-godt-tidsfordriv.aspx?preview=true  Opgaver og øvelser til alle klassetrin.

https://letbog.dk/ Letlæsningsbøger især for unge og voksne

clio.dk. Forlaget Clio, giver alle gratis adgang til alle deres læringsportaler.

gyldendal-uddannelse.dk. Gyldendal har lukket op for sine fagportaler.

Et udvalg af bibliotekets digitale tilbud, der er relevante for skoleelever

Biblioteket køber en række digitale kilder som er tilgængelige via login på aakb.dk:

eReolen GO lån ebøger og lydbøger på eReolen GO med uni-login eller bibliotekslogin. Der er både bøger til frilæsning og fagbøger om for eksempel dyr, kendte personer og historiske emner. På siden er der også et væld af inspiration med forslag til vhad du skal læse.

Faktalink: Artikler om aktuelle emner. Der er mange artikler der kan bruges af udskolingselever og af elever på mellemtrinnet (Faktalink light).

Filmcentralenhttps://filmcentralen.dk/alle.  Et udvalg af kort- og dokumentarfilm, nok mest for børn i udskolingen og ungdomsuddannelserne.

Forfatterwebhttps://forfatterweb.dk/forfattere-bu. Portrætter og baggrundsinformation om forfattere der skriver til børn og unge

Gyldendals onlineordbøger adgang til en række ordbøger både dansk.dansk og til fremmedsprog.

Virtuelle læsegrupper for psykisk sårbare unge i Coronaens tid

Er du mellem 18 og 35 år, og synes du denne tid med isolation og social distance er svær at komme igennem, så er vores virtuelle læsegrupper måske noget for dig!  

Læseforeningens virtuelle læsegrupper for psykisk sårbare unge