Om dette arrangement

Tid
17:00 - 19:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted / Rum
Pavillonen
Målgruppe
For alle
Partner
Bestil billet(ter)
Tendenser og Debat

Gro klimavenlige madlavningsvaner: Vil du lave din egen priobotisk sodavand, kombucha?

22.04.24
I denne workshop vil Sarafina Kimø fra Fermentorskab vejlede dig igennem den enkle proces med at lave kombucha.

Du får hands-on erfaring, samt en forståelse for, hvad fermentering er, og hvad du skal være opmærksom på for at få succes med det.

Du får en opskrift, som du kan tage med hjem.

Derefter vil vi nyde noget færdig kombucha og fermenterede snacks sammen, mens vi diskuterer i grupper, hvordan man kan bruge denne proces til at skabe mere klimavenlige madvaner på en nem måde.

Deltagere i alle aldre og med forskellige niveauer erfaring (fra ingen kendskab til fermentering til erfaren bryggere) er velkomne, bare man har sin nysgerrighed med sig.

Deltagere kan få en kombucha starterkultur med hjem, og hvis der ønskes andre starterkulturer (fx surdej eller kefir), kan man kontakte workshop-arrangøren ved at skrive til ’Fermentorskab’ på Facebook, Instagram eller i en mail til sarafinakimo@gmail.com

 

Hvem er Fermentorskab?

Fermentorskab er en aarhus-baseret frivilligforening, der lærer hinanden om fermentering ved at eksperimentere med det sammen i ugentlige møder i Institut for (x). Gruppen deler også deres ressourcer med andre, såsom starterkulturer, for at hjælpe dem med at komme i gang med at fermentere. Foreningen er stiftet af Sarafina Kimø, som startede med at fermentere for mange år siden, som en måde at leve mere ”zero-waste”, og har siden lært mange måder at bruge fermentering til at redde madspild, preservere lokale ingredienser (fx sanket fra naturen), og mindske affald de skaber – men der er meget mere at lære, og Sarafina synes det er sjovest at lære det fra sine lokale farrangementer ællesskaber.

 

I uge 17 fejrer bibliotekerne i Danmark de 17 Verdensmål med et hav af arrangementer og debatter, måske er der flere du skulle tjekke ud.