Om dette arrangement

Tid
9:00 - 13:00
Pris
Gratis
Målgruppe
For børn
Bestil billet(ter)
Skole

Venskabsklasser leger med solen

20.08.24
Vi leger med solens energi og skulle solen svigte, så tager vi muskelkraften i brug. De ældste klasser prøver samtidigt kræfter med teknologiformidling til deres yngre venskabsklasser.

Dagen tilbydes 6.-8.klasser og deres respektive venskabsklasse. Gennem leg bliver eleverne klogere på energi-forbrug, og båndet mellem venskabsklasser styrkes.

Dagen forløber sådan:

Kl. 9.00-10.30 præsenteres de ældste elever for et kit, der fokuserer på at lege med energi i forskellige former. Hvis solen skinner leger vi med solceller. Hvis solen ikke skinner, generer eleverne selv energien ved hjælp af et håndsving. De ældste elever får tips og tricks til at facilitere legen med energi-kittet til deres yngre venskabsklasser.

(Der er ikke et program for den yngre venskabsklasse mellem kl. 9.00-10.30.)

Kl. 11.00-12.30 Venskabsklasserne mødes. De ældste elever står nu for at igangsætte aktiviteten med energi-kittet for deres yngre venskabsklasse. Dette foregår i mindre grupper, hvorved så mange elever som muligt bliver aktivt deltagende i byggeprocessen. Kl. 12.30-13.00 Venskabsklasserne spiser madpakke sammen.

Når I tilmelder jer som klasse, så gælder billetten for begge klasser. I skal samtidigt vurdere, om det passer jer bedst at komme til workshop på Gellerup Bibliotek eller på Dokk1, Hovedbiblioteket.