Fotograf: Andreas Matthiesen

Om dette arrangement

Tid
17:30 - 19:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted / Rum
Lille Sal
Målgruppe
For voksne
Bestil billet(ter)
Kunst og kreativitet

Grænseløs strik - den vandrende strikker

13.02.24
Pak strikketøjet og kom med til et foredrag om strikningens historie. Historieformidler og strikker Kasper Thomsen vil med sit foredrag udfordre vores kønsforestillinger, ved at tage udgangspunkt i strik som et grænseland mellem noget maskulint og feminint.

Bemærk! Arrangementet er fuldt booket - vi har desværre ikke mulighed for at benytte et større lokale.

Kasper Thomsen (eller @denvandrendestrikker på instagram) besøger Dokk1 d. 13. februar for at give nye perspektiver på strik og køn.

Strikning blandt både mænd og kvinder findes mange steder i Europa, og Kasper Thomsen vil give en masse spændende, sjove og måske overraskende fortællinger fra en tid, hvor ledige hænder var dovne hænder.
Strikkekultur har dybe rødder der går på tværs af grænser og kulturer, både når det gælder teknik og stil. Kunne en druknet fisker faktisk genkendes ud fra mønsteret på sin trøje? Dette, og meget andet, vil Kasper komme ind på i foredraget.
Foredraget vil også berøre perspektiver der gør sig gældende i det dansk-tyske grænseland. Man behøver ikke selv at være aktiv strikker for at deltager, men vi sørger for at der er lys nok i salen til at man kan sidde med sit strikketøj.

Det er gratis at deltage, men der skal bookes plads i forvejen. 
Foredraget er arrangeret i samarbejde med Grænseforeningen Ungdom og Grænseforeningen Aarhus.
 

Foto: Andreas Matthiesen