tulipaner i blomst

Om dette arrangement

Tid
16:00 - 18:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted / Rum
Verdensrummet
Målgruppe
For alle
Blandet godt

Planteværksted: Planter til mennesker og insekter.

18.06.24
I juni udforsker vi planter til mennesker og insekter.

I planteværkstedet i juni går vi på opdagelse i Dokk1's haver, hvor vi dyrker planter til både mennesker og insekter. Vi har klassiske krydderurter og bede med spiselige stauder. Vi har også bede med udvalgte hjemmehørende planter, hvor insekter kan finde mad og levesteder. Og vi har indrettet små oaser med vand og kvas til insekter, kravl og fugle.

Dokk1's naturvejleder Marianne viser frem og fortæller om planter, vand og levesteder.

Frøbibliotek og Plantebibliotek

Både Frøbiblioteket og Plantebiblioteket er åbent alle tirsdage når planteværkstedet er åbent.

I Frøbiblioteket kan du låne og aflevere frø. Lånetiden for frø er cirka et år, og du lærer også at folde dine egne frøposer. Du må godt tage frø med hjem uden at indlevere, ligesom du gerne må aflevere frø uden at låne. Og du er altid velkommen til at hjælpe med at folde poser, rense, sortere og fordele frø – for her hjælpes vi med det hele. Det er bæredygtigt deleri, der giver mere liv i livet.

I Plantebiblioteket kan du låne en potteplante. Alle har godt af grønt liv omkring sig, og låneplanterne giver mulighed for at prøve sig frem og få oplevelser med forskellige planter. Hver plante har sin egen lille bog med hjem til dig, så vi kan dele historier om vores liv med grønne vækster.

Du finder Verdensrummet på niveau 0, under caféen ud mod havnebassinet.