Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – en Oscar for Bedste mandlige hovedrolle

D. 24. februar sker Oscaruddelingen (The Academy Awards) for 91. gang. Som hvert år siden starten i 1928 skal der uddeles en Oscar for bedste mandlige hovedrolle. Dagens anbefaling er vinderen fra 1985 William Hurt i Edderkoppekvindens kys.

Edderkoppekvindens kys foregår i Brasilien under militærdiktaturet (1964-1985). En fængselscelle deles af Valentin Arregui, en venstreorienteret revolutionær, der også tortureres af diktaturet, og Luis Molina i fængsel for homoseksuelle forhold. Luis fordriver tiden i cellen med at genfortælle historien fra sin favoritfilm. Valentin synes han er overfladisk og urealistisk. Men lader sig alligevel forføre af Luis drømmeverden og et usandsynligt venskab udvikler sig. Men der er ikke plads til venskab, kærlighed og skønhed i den virkelighed Valentin og Luis befinder sig i.
William Hurt som Luis og Raúl Juliá som Valentin er en smuk oplevelse i denne drømmene film. Historien er baseret på argentinske Manuel Puigs roman fra 1976.

Trivia:
Spencer Tracy og Laurence Olivier er de mest nominerede for Bedste mandlige skuespiller med 9 nomineringer hver. Tracy har vundet 2 og Olivier 1 gang.
Daniel Day-Lewis har vundet en Oscar for Bedste mandlige hovedrolle 3 gang.
Henry Fonda var det ældste vinder af Bedste mandlige hovedrolle. Han vandt for Deres sensommer i 1981, som 76-årige. Adrien Brody var den yngste, da han som 29-årig i 2002, vandt for Pianisten.
To skuespiller har vundet 2 Oscars for Bedste skuespiller i træk. Spencer Tracy for Havets Helte (1937) og Drengebyen (1938). Samt Tom Hanks for Philadelphia (1993) og Forrest Gump (1994).

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

 

Følg bibliotekar Mette Kirkegaard Jensens anbefalinger af film og få en advis på "Min konto", når der er nyt. Det er en del af de nye muligheder der er kommet på aakb.dk, læs mere om det her.

Filmstriben kan nu ses med alle browsere. Du kan anvende Google Chrome, Firefox, Edge og Safari
(Internet Explorer anbefalers ikke.)