På besøg i fremtiden

Illustreret af Oscar Wæde Reiff Pedersen

Der var tre piger der skulle på lejrskole med deres klasse. De glædede sig til at komme derhen.
De skulle med tog i tre timer og så var de fremme på lejrskolen. Da de havde fået deres rum gik de tre piger ud i en hule, som de altid legede i, når de var på lejrskole.

Men da de kom hen til hulen, var der er et mystisk grønt lys, de aldrig havde set før.
Det lignede en port, man kunne gå ind ad. De besluttede sig for at gå ind i lyset, og pludselig var de i en anden verden, hvor de kunne se noget der glimtede i lyset. De gik hen mod det, og kunne se, at det var lejrskolebygningen, men den så helt anderledes ud end før. Den var helt ødelagt, som om at den var blevet bombet, og den var dækket af noget glitrende støv.

Pigerne blev bange og skyndte sig tilbage gennem den lysende port. Men på den anden side lå lejrskolen og så ud ligesom før.
’Det var mærkeligt’ sagde den ene pige ’mon vi skal sige det til vores lærer?’

De løb hen til deres lærer og fortalte om det de havde set. Læreren troede ikke på dem. ’I har vist en god fantasi’ sagde han.
Pigerne tog læreren med ned til hulen, men lyset var væk. Læreren gik tilbage, men pigerne hentede alle de andre børn fra klassen, og så kom den lysende port pludselig tilbage. ’Det er vist kun børn, der kan få lov at se den’ sagde den ene pige.

Så gik alle børnene sammen gennem porten, og kom ind i den anden verden. Pludselig hørte de en stemme, der sagde ’velkommen til fremtiden’. Ud af tågen kom en høj, slank dame, som sagde ’vi har ventet på jer’. En af eleverne sagde ’hvem er du og hvad mener du med fremtiden?’

Damen forklarede at den verden de var kommet ind i befandt sig langt ude i fremtiden, hvor mange ting var blevet ødelagt. Miljøet har fået det meget dårligt, hvor vandet er blevet forurenet og mange mennesker er døde.
Derfor havde man besluttet at åbne en port ind til fortiden, så man kunne advare folk om ikke at gøre de fejl, som havde ødelagt verden i fremtiden.

Man ville kun tale med børn, da det er dem som skal overtage verden og vil have mulighed for at ændre den.
Damen viste børnene rundt i hendes verden.
Der var fyldt med skrald alle vegne. De så folk der stjal fra hinandens huse og børn der tiggede.
Folk var fattige, der lugtede surt af tis og affald på gaden.

Børnene kiggede på hinanden og sagde ’sådan vil vi ikke have at vores verden skal blive. Hvad kan vi gøre?’
Den høje dame fortalte dem at de måtte holde op med at forurene verden og passe på naturen.
Så tog børnene tilbage gennem porten til nutiden for at de ville lave om på deres fremtid.