Program efterår 2018

06.08.18
Velkommen til programmet for efterårets arrangementer på bibliotekerne i Aarhus. Se online-udgaven her eller hent det flotte program på dit lokale bibliotek.


Hvert år har Aarhus Kommunes Biblioteker ca. 2,4 mio. besøgende. Det er mennesker, der kommer for at dele, gøre, lære, tale, lege, diskutere, inspireres, optræde, lytte, være tænksomme eller vilde, være alene sammen eller være i samtale. Efterårsprogrammet giver dig mulighed for det hele.

I dette efterår er vi glade for at kunne præsentere en helt særlig festival for børn og voksne – Albus, international børnelitteraturfestival for børn. Festivalen foregår fra den 1.-4. november på Dokk1 og bliver fyldt med aktiviteter for både børn og voksne. Det bliver et mangfoldigt inspirationsrum for familier og fagfolk, for skoler og daginstitutioner, og for børn og unge, der brænder for at skrive og læse. Fire intense dage med stærke forfattere, unge læseambassadører, workshops og arbejdende værksteder, der alt sammen får hele Dokk1 til at vibrere af læselyst, fortællinger og litteratur i alverdens formater.

Aarhus Kommunes Biblioteker står bag festivalen og samarbejder med DR, Gyldendal, regionens biblioteker, Filmby Aarhus og mange, mange flere.

Vi har 19 biblioteker i Aarhus, og vi har prøvet at lave et program til dig, som spreder sig ud over byen. Igen i år er det blevet til et stort og forskelligartet katalog. Her er programaktiviteter, der giver viden, færdigheder og perspektiv – andre der styrker demokrati, refleksion og fællesskab – og andre igen der provokerer og udfordrer. I dette efterår har vi særligt mange tilbud til børn og tilbud på et andet sprog end dansk. Du kan vælge at deltage i ting lige der, hvor du bor, eller du kan plukke fra viften af arrangementer på de mange biblioteker.

Nogle ting kræver billet – til andet kan du bare kigge forbi. Langt det meste er gratis og noget koster lidt. Der er noget for voksne, noget for børn, noget som vi kan gøre sammen og så er der alt det, der ikke handler om alder eller baggrund, men om interesse og nysgerrighed. Der, hvor du bare er menneske.

Vi håber, at programmet vil give dig lyst til at forholde dig til verden – omverden og den indre verden – og til at stille spørgsmål og diskutere svarene. Det er nemlig også det, bibliotekerne handler om.

Måske støder du på et arrangement, der ikke står i programmet her. Det er, fordi vi og vores gode samarbejdspartnere hele tiden får nye ideer, eller fordi noget helt aktuelt trænger sig på. Derfor kan du også hele tiden følge med på www.aakb.dk/arrangementer og se, om der skulle være noget nyt.

Vi glæder os til at se dig på bibliotekerne!

De bedste hilsner Marie Østergård, Chef for Aarhus Kommunes Biblioteker

Materialer