Klimavenligt protein i din hverdagskost

Bælgfrugter i glas
Lær at gøre plantebaseret protein lækkert - ved hjælp af fermentering
Date
Tid
17:00 - 19:00
Pris
Billet: Gratis
Sted
Møderum 2
Bibliotek
Hovedbiblioteket
I samarbejde med
Fermentorskab
Adresse

Hack Kampmanns Pl. 2
8000 Aarhus
Danmark

Kom og oplev, hvordan du kan bruge fermentering til at tilføre mere smag og umami til bælgfrugter. Med 'slow fast food' i dit eget køleskab, bliver det nemmere at stoppe flere sunde proteiner i din hverdagsmad.

Du får præsenteret plantebaserede opskrifter (veganske) med fokus på lokale ingredienser.

I workshoppen kan du dufte og smage på forskellige typer bælgfrugter og fermenteringsmetoder. Du får også mulighed for at lave en nem bønnepostej, så du selv kan prøve at smage til, sammen med andre. Når vi går hjem er du godt klædt på til at eksperimentere videre derhjemme.

Det kan være svært at ændre vaner, fx hvilken slags mad det falder en nemt og naturligt at lave, og især hvis man er helt alene om det. Derfor er Dokk1 vært for en række workshops, hvor Sarafina Kimø inspirerer til klimavenlig madlavning i fællesskab.

Sarafina er social kunstner og aktivist med fokus på bæredygtige og retfærdige madsystemer. Hun har blandt andet stiftet foreningen Fermentorskab, en gruppe, der mødes hver anden uge for at gro bæredygtige madvaner sammen. I fællesskaber er det nemmere at komme i gang med at lære klimavenlige madkundskaber på en hyggelig måde.