Idélab

Vil du involvere Dokk1s brugere i dit projekt? Er du nysgerrig på, hvad andre mener om din gode idé? Og har du lyst til at skabe noget sammen med andre?

I Dokk1 eksperimenterer vi med at lave et lab for ideer. Et åbent rum i biblioteket, hvor jeres behov sætter kursen for, hvordan rummet udvikler sig.

 

RUMMET ER JERES

Idélab er for jer, der involverer Dokk1s brugere i, hvad I arbejder med. Vilde ideer, involverende projekter, kreative processer, faglige samtalesaloner, legende eksperimenter og faciliterede workshops.

I skal have mod på at gøre jeres projekt synligt og invitere andre til at være med. Og I skal være klar på at blive udfordret i et uforudsigeligt og socialt rum midt på Rampen, hvor vi lærer af og med hinanden.

Værkstedet henter inspiration i mindsettet og metodologien bag designtænkning og tinkering. To undersøgende og eksperimenterende tilgange, der handler om at vi gennem forståelse for andre mennesker, materialer, processer eller vores omgivelser skaber bedre løsninger på problemstillinger ved at udforske mulighederne i dem. Vi tror på, at vi lærer bedst, når vi bruger både hænder, hoved og hjerte samtidigt. At hands-on oplevelser, leg, videndeling og at teste ideer af i fællesskab er værdifuldt. Og at vi skal huske at stoppe op og lære af vores fejl.

Læs mere om designtænkning i Aarhus Bibliotekerne HER.

PRAKTIKALITETER

Når I låner Idélab, må I bruge møblerne og remedierne, som er her og indrette, så rummet spejler jer. Tag et kig ind i andres processer nedenfor og bliv inspireret til, hvordan I griber det an. 

Her findes bl.a.:

  • Et skab, der kan låses, til jeres ting
  • En stor tavle, som er god til at brainstorme, mappe eller give jeres projekt en synlig overskrift for andre
  • Et A-skilt til at stille i front, og hvor I kan skrive ”Vær med!”, som en velkommende invitation
  • Grej som post-its, skæreunderlag, kridt, tegneboards, tape, penne, snor, limpistoler og tuscher
  • Ting til at lave prototyper, fx pap og genbrugsmaterialer fra Aarhus Bibliotekerne
  • Lego og kapla til at lege og formgive jeres idéer
  • Håndsprit og renseservietter
  • Skamler, borde og filt-skillevægge til ophæng

Dyk også ned i vores samling af designlitteratur, -spil, metodekort og Aarhus Bibliotekernes eget toolkit Design Thinking for Libraries og bliv klogere på jeres projekt.

Er du nysgerrig og vil vide mere? Kontakt projektleder Sofie Gad via gans@aarhus.dk eller rumtiljer@dokk1.dk

Hent et kort over Idélab HER.