eReolen.dk indeholder både skøn- og faglitterære titler, som du kan låne og læse direkte på din pc, tablet eller smartphone. Som borger og registreret bruger på Aarhus Kommunes Biblioteker kan du låne 4 ebøger pr. mdr. og lånetiden pr. e-bog er 30 dage (Vær opmærksom på: det er IKKE muligt, at aflevere en lånt ebog før de 30 dages udløb).

eReolen lancerede i juli 2014 en ny app, der giver mulighed for at læse e-bøger og lytte lydbøger fra eReolen og Netlydbog. Via app’en kan du læse og lytte både online og offline. App’en hedder eReolen og kan hentes til iPad og iPhone i App Store.

Det er også muligt at hente eReolens app til Android-enheder i Google Play. Via den kan man downloade e-bøger fra eReolen til offline læsning. Programmer til offline læsning på PC/Mac kan hentes via eReolen.dk.

Vejledning til eReolens app (PDF)

 

SMSpress.dk

SMSpress.dk udgiver SMS-noveller, SMS-digte, real time-fortællinger og interaktive SMS-historier på mobilen.

 

Ebrary

Gå til Ebrary

Ebrary indeholder bøger fra mere end 180 forlag om stort set alle emner.
Ebrary har gode søgefunktioner, hvor der fx kan søges på tværs i alle bøgerne.

Dele af teksten kan kopieres og printes ligesom dele af eller hele bøger kan downloades og flyttes over til andre devices. Dette kræver at du, efter at være logget ind på ebrary opretter et personligt login. Det er gratis. 

I hjælpefunktionen i øverste højre hjørne kan du læse om hvordan du downloader og hvilke begrænsninger der findes. Et personligt login opretter du under "Sign in" - også i øverst højre hjørne.

Det er også muligt at oprette en personlig bookshelf, hvor du blandt andet kan lave noter og highlights.

Bemærk, at nogle funktioner kræver, at du installerer en ’ebrary reader’.

Introfilm til Ebrary

 

Safari Tech Books Online

Gå til Safari
Giver adgang til ca. 250 IT-bøger på engelsk, udgivet fra 2006 og frem. Bøgerne er udgivet af store IT-forlag som O'Reilly, Adobe, Sun, Que, Sams, Addison-Wesley osv. Nogle bøger kan findes i Safari, før de udkommer i trykt udgave.

Titlerne i basen udskiftes jævnligt.

 

Det Kongelige Bibliotek

 

Digitale materialer om 1. verdenskrig
Det Kongelige Bibliotek har digitaliseret udvalgte danske billeder og bøger, kort og pam etter trykt i perioden under 1. verdenskrig og i tiden efter 1920, hvor Genforeningen med Sønderjylland for Danmark blev en direkte konsekvens af afslutningen på krigen.

 

Aarhus Kommunes Biblioteker - Hack Kampmanns Plads 2 - 8000 Aarhus C - Telefon: 8940 9200 - post@aakb.dk