Klimavenlig protein i din hverdagskost

Lær hvordan du kan tilføje protein og umami med fermentering
Date
Tid
17:00 - 19:00
Pris
Billet: Gratis
Sted
Verdensrummet, gadeniveau på bagsiden af dokk1
Bibliotek
Hovedbiblioteket
I samarbejde med
Fermentorskab
Adresse

Hack Kampmanns Pl. 2
8000 Aarhus
Danmark

Klimakrisen kræver, at vores globale fødevaresystem og madkulturer skal udvikle sig, men hvordan?

I denne workshop får du eksempler på, hvordan du kan bruge fermentering til at få mere protein i din hverdagskost på klimavenlig vis (og ikke kun protein, men også den lækre “umami” smag man normalvis får fra animalske produkter)! 

Opskrifterne, som bliver præsenteret, er veganske og med fokus på lokale ingredienser. 

I workshoppen kan man dufte og smage på forskellige typer bælgfrugter og fermenteringsmetoder. Man får derudover mulighed for at lave en nem bønnepostej, så man kan prøve intuitionen af sammen med andre. Til sidst, vil du være klædt på til at eksperimentere videre med det derhjemme.

Det kan være svært at omlægge sine madnormer, altså hvad der falder dig naturligt og nemt at lave, især hvis man føler sig alene om det... Derfor afholder Spis/Dyrk/Skab med Sarafina Kimø en række workshops i sommeren 2025 med fokus på klimavenlige madlavningsmetoder i fællesskab. 

Hvem står bag? Workshoppen er en del af Spis Dyrk Skab projektet, som har inviteret Sarafina Kimø til at afholde en række aktiviteter om bæredygtig madlavning. Sarafina er social kunstner og aktivist med fokus på bæredygtige og retfærdige madsystemer, og de har blandt andet stiftet foreningen Fermentorskab, en gruppe, der mødes hver anden uge for at gro bæredygtige madnormer i fællesskab - så det bliver nemmere at komme i gang med at lære madkunskaber som fermentering på en hyggelig måde.