Bibliotekets PC'ere

Alle biblioteker og andre kommunale bygninger i Aarhus tilbyder adgang til trådløst internet for alle borgere eller besøgende i kommunen via byens WiFi SmartAarhus.

Sikkerhed ved brug af offentlige pc’er

  1. Gem aldrig dine dokumenter på pc’en.

Du skal aldrig gemme dine dokumenter eller andre filer på pc’en. Når du er logget ud, er alt slettet og gemte dokumenter og filer på pc’en kan ikke genskabes. Derfor er det vigtigt, at du ikke gemmer på maskinen.

  1. Sig nej til at gemme adgangskode

Det er vigtigt, at du siger nej til at gemme personlige adgangskoder, når du anvender en offentlig pc.  Flere af de store browsere tilbyder at huske dine adgangskoder for dig. Det er tænkt som en service for brugerne, men er ikke en god idé på offentlige pc’ere fordi andre end dig bruger pc’en.

  1. Forlad aldrig pc’en, når du er logget på

For din egen sikkerheds skyld, skal du aldrig forlade en offentlig pc, når du er logget på. Vent med at hente print til du er færdig. Det samme gælder indkøb i café eller lignende. Du bør ikke forlade pc’en på noget tidspunkt, når du er logget på.

Hvis det er din egen pc, skal du låse pc’en, selv hvis du forlader den kortvarigt.

  1. Husk altid at logge helt af og lukke for browseren

Du skal rydde op efter dig, når du har anvendt en offentlig pc. Anvendelse af browser og andre programmer eksempelvis Microsoft Word efterlader spor på pc’en, som andre kan udnytte. Hvis du lukker browseren og får logget helt af, bliver alle spor efter dig samt din aktivitet på nettet slettet. Og en ny bruger kan overtage en ”frisk” pc. Husk

 

Brug af bibliotekets pc’ere sker under eget ansvar.